A fost vândut CET II. Cât timp au la dispoziţie pentru a demola clădirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a vandut CET II
S-a vandut CET II

A fost finalizată procedura de vânzare a CET II. Proprietarii terenului, asocierea Aloref Alba Iulia şi Ascom International Bucureşti, s-au angajat să demoleze clădirile şi să ecologizeze halda de cenuşă şi zgură până cel târziu în data de 31 decembrie 2018.

Muşat&Asociaţii Restructuring/Insolvency SPRL, în calitate de lichidator al Societăţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice şi Termice Termoelectrica SA Bucureşti, a finalizat procedura de vânzare a activului CET II Oradea, situată în Oradea, str. Ogorului nr. 2, în favoarea asocierii formate din societăţile Aloref Alba Iulia şi Ascom International Bucureşti.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii celor două societăţi, Ştefan Boghiu şi Florin Popa, s-au aflat la Oradea, unde s-au întâlnit cu primarul Ilie Bolojan şi cu managerul public Eduard Florea. În urma discuţiilor, s-a convenit că Asocierea societăţilor Aloref Alba Iulia şi Ascom International Bucureşti va finaliza în termen de 24 luni de la obţinerea autorizaţiei de desfiinţare, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2018, lucrările de demolare/demontare a construcţiilor şi instalaţiilor aferente activului CET II, cu excepţia celor care pot fi valorificate în scopul prevăzut. Asocierea s-a mai angajat că va finaliza, în termen de 24 de luni de la obţinerea avizului/acordului de mediu, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2018, lucrările de ecologizare a haldei de cenuşă şi zgură.

De asemenea, s-a convenit că cele două societţi vor colabora cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea pentru înfiinţarea unui parc industrial pe terenul de la CET II. Pe de altă parte, municipalitatea s-a angajat că va pune la dispoziţia partenerului, în măsura în care dispune, cantitatea de pământ necesară realizării stratului vegetal pentru ecologizarea haldei de cenuşă şi zgură şi va sprijini partenerul în obţinerea avizelor, autorizaţiilor necesare derulării activităţilor de demolare, demontare, dezafectare a instalaţiilor şi construcţiilor componente ale activului CET II, respectiv pentru închiderea ecologică a haldei de cenuşă şi zgură. Potrivit municipalităţii, activul CET II Oradea este format din două componente.

Este vorba despre un activ în suprafaţă de 50,16 ha, din care 45,3 ha ocupat de construcţii, "care oferă posibilitatea unei valorificări prin dezmembrarea în scopul vânzării a părţilor metalice din construcţii şi apoi prin valorificarea terenului", respectiv un activ cu sarcini „care este în realitate un pasiv ce constă într-o haldă de cenuşă şi zgură, suprafaţă 92 ha, care ridică o problemă majoră de mediu prin poluarea cu particule de zgură şi cenuşă a aerului din zonele din vecinătate, unde se regăsesc două obiective turistice de interes naţional şi internaţional - Băile 1 Mai şi Băile Felix, care îşi propun îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a sănătăţii turiştilor şi nicidecum alterarea acesteia prin expunerea acestora la respirarea unui aer poluat şi plin de particule nocive".

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite