Şapte persoane în spital, după ce au mâncat o salată de cartofi cu maioneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şapte persoane care au mâncat din salata de cartofi au ajuns la spital
Şapte persoane care au mâncat din salata de cartofi au ajuns la spital

Şapte persoane, din aceeaşi familie din localitatea bihoreană Bogei, au ajuns la spitalul „Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, cu o formă severă de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat o salată de cartofi cu ceapă şi cu maioneză făcută din ouă din propria gospodărie.

Potrivit informaţiilor transmise de către Marius Pîrcioadă, director executiv la DSP Bihor, este vorba despre cinci persoane de sex masculin şi două de sex feminin, cu vârste cuprinse între 10 şi 44 de ani, care au fost internate în cursul zilei de ieri cu o formă clinică severă de toxiinfecţie alimentară. „Din ancheta epidemiologică preliminară efectuată a rezultat că membrii familiei respective au consumat salată de cartofi cu ceapă, ouă fierte şi maioneză din ouă crude, preparate în casă la ora 12, consumate în intervalul orar 15.00 - 21.00, păstrate în frigider. Alimentul suspectat că ar fi produs îmbolnăvirea este reprezentat de ouă din gospodăria proprie. La persoanele internate au fost recoltate produse biologice pentru analiza copro-bacteriologică", a spus Marius Pîrcioagă.

 Anchetă

 Reprezentanţii DSP Bihor au informat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentului (DSVSA) Bihor cu privire la acest focar familial. Ancheta epidemiologică continuă până la identificarea agentului patogen (microbul) care a cauzat toxiinfecţia.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite