Închisoare cu executare pentru un prim-procuror. Ce au decis magistraţii în cazul fostului şef de la Medicina Legală

Închisoare cu executare pentru un prim-procuror. Ce au decis magistraţii în cazul fostului şef de la Medicina Legală

Vasile Popa  FOTO: Claudia Popa

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a fost condamnat la închisoare cu executare. În acelaşi dosar, medicul Gabriel Mihalache, fostul şef al Serviciului de Medicină Legală Bihor, a fost achitat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Popa, fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru şantaj. Ceilalţi inculpaţi,  printre care şi medicul Gabriel Mihalache, fostul şef al Medicinii Legale, au fost achitaţi.

Procurorii DNA Oradea au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Popa, arestat preventiv în luna octombrie 2014, pentru şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri şi favorizarea infractorului. De asemenea, au fost trimişi în judecată omul de afaceri Alin David, pentru cumpărare de influenţă, şi şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală, Gabriel Mihalache. 

Cercetările în cazul lui Vasile Popa au fost declanşate în urma unui denunţ făcut de omul de afaceri orădean Dorinel Edu, proprietarul unei firme de construcţii, care a susţinut că i-ar fi dat magistratului peste 50.000 de euro, reprezentând bani şi servicii, pentru a-l ajuta cu soluţii favorabile în anchetele penale începute împotriva sa. 

Procurorii îl mai acuzau pe Popa şi că, în cursul lunii aprilie 2014, l-ar fi determinat pe şeful Serviciului de Medicină Legală Bihor să efectueze o prelevare de organe într-un caz în care legea interzicea expres acest fapt, cu consecinţa compromiterii autopsiei medico-legale. Popa, Mihalache şi Adrian David au fost trimişi în judecată, dosarul fiind judecat de magistraţii de la Curtea de Apel Timisoara. Decizia nu este definitivă,  putând fi atacata la Înaltă Curte de Casaţie şi Justitie

Mai puteţi citi:

Mafia pilelor. Politicianul Vasile Blaga şi chestorul Liviu Popa, şeful IPJ Bihor, îşi reparau bolizii fără să plătească

citeste totul despre: