Încasări record în 2012 la Primăria Oradea

Încasări record în 2012 la Primăria Oradea

Foto Adevarul

2012 este anul în care administraţia locală orădeană a înregistrat cel mai mare grad de încasare a creanţelor bugetare din ultimii ani. Un minus îl reprezintă faptul că  numărul persoanelor juridice aflate în insolvenţă este în creştere, majorându-se şi sumele debitelor ce trebuie încasate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca şi în anii anteriori, managementul financiar al oraşului s-a bazat pe venituri şi cheltuieli publice, iar municipiul Oradea a avut un buget al dezvoltării şi al serviciilor publice de calitate.

Totodată, s-a păstrat echilibrul bugetar şi au fost îndeplinite obiectivele privind veniturile proprii ale municipalităţii şi au fost asigurate resursele pentru finanţarea principalelor programe de investiţii.
Viceprimarul Traian Mureşan a arătat că principiile bugetare de gestionare a investiţiilor publice au fost ca 35 % din totalul cheltuielilor publice locale să fie direcţionate către investiţii, să aibă loc atragerea de finanţări din sectorul privat şi să fie finanţate proiecte de investiţii cu impact asupra comunităţii locale (Parcul Industrial, modernizări unităţi de învăţământ, Centrul Oncologic, etc.).


"Dorim să mulţumim contribuabililor orădeni pentru faptul că sunt parteneri ai municipalităţii, împreună cu ei am reuşit să obţinem rezultatele prezentate", a spus viceprimarul Ovidiu Mureşan.


Gradul de realizare a prevederilor bugetare privind veniturile în anul 2012 a fost de 81%, cea ce semnifică o creştere de venituri faţă de anul anterior cu 7,5%.


În ceea ce priveşte fondurile nerambursabile, acestea înregistrează o creştere semnificativă prin implementarea unui număr considerabil de proiecte, dar veniturile încasate sunt sub nivelul bugetat, iar prelevările din bugetul de stat sunt afectate de întârzierea transmiterii sumelor pentru proiecte finanţate sau cofinanţate din bugetul de stat.

În ceea ce priveşte structura investiţiilor publice în anul 2012, s-au continuat programele de investiţii în reabilitarea străzilor a reţelelor de apă şi canalizare, reabilitarea fondului imobiliar, spaţii verzi şi au fost începute şi programe noi - utilităţile în parcul industrial, programe investiţii spitale sau centre sociale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările