Încă un beneficiar al recursului compensatoriu: un violator în serie care a vrut să-şi agreseze chiar şi propria mamă a scăpat de 180 de zile de pedepsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din atacurile violatorului Petru Hera Cristea a fost surprins de camerele de supraveghere ale oraşului. FOTO Dreapta - captura ProTv
Unul din atacurile violatorului Petru Hera Cristea a fost surprins de camerele de supraveghere ale oraşului. FOTO Dreapta - captura ProTv

Un bihorean, aflat în evidenţele Poliţiei pentru numeroase agresiuni sexuale şi condamnat la sfârşitul anului trecut pentru că a încercat să-şi violeze propria mamă, va sta mai puţin după gratii, judecătorii scăzându-i de pe acum  180 de zile din pedeapsă, ca "despăgubire" pentru condiţiile necorespunzătoare de cazare suportate anterior.

Petru Hera Cristea, tot bihorean, fratele unui poliţist din localitatea Tărcaia, are la activ patru violuri şi tentative de viol. 

Până anul trecut, bărbatul în vârstă de 47 ani a fost condamnat în trei rânduri pentru agresiuni sexuale şi eliberat tot de atâtea ori înainte de ispăşirea integrală a pedepselor. Cele mai violente atacuri le-a comis la Oradea: în septembrie 2010, asupra unei orădence de 22 de ani, iar pe 17 mai 2014, asupra unei tinere de 24 de ani, ultimul atac fiind surprins şi de camerele de supraveghere ale oraşului.

   Eliberat condiţionat, pe 21 septembrie 2017, bărbatul s-a întors acasă, în satul atal, unde după numai câteva săptămâni, pe 10 octombrie 2017, a încercat să-şi siluiască propria mamă, după care a dispărut, fiind găsit în gara din Cluj.

Bani şi zile

Arestat preventiv, Hera a fost condamnat la 4 ani şi 359 de zile din care, la cererea violatorului,  Curtea de Apel Oradea a fost obligat să-i scadă 180 zile, aferente unei perioade de 912 zile petrecută în condiţii necorespunzătoare în Penitenciarul Satu Mare din ianuarie 2015 până în toamna lui 2017. 

Potrivit soluţiei, Hera a mai invocat condiţiile necorespunzătoare de cazare într-un proces pe care l-a deschis împotriva Statului Român la CEDO, unde, pe 5 iulie 2018, a primit despăgubiri de 3.000 euro pentru perioada de privare de libertate cuprinsă între 20 aprilie 2014 - 23 ianuarie 2015.  Suma acordată este mai mult decât generoasă, fiind vorba de circa 270 euro  pentru fiecare dintre cele 11 luni de puşcărie. 

Alt violator, alte beneficii

Cazul lui Petru Hera-Cristea vine nu este singular. După cum a dezvăluit Adevărul, duminica trecută, un alt agresor sexual, Pop Vilmos, 36 ani, eliberat toamna trecută din Penitenciar ca beneficiar al recursului compensatoriu, a fost arestat, duminică, după ce a agresat sexual o tânără de 19 ani.

Pop a părăsit Penitenciarul  în octombrie anul trecut, ca beneficiar al recursului compensatoriu, care i-a scăzut pedeapsa cu nu mai puţin de 275 de zile, adică 9 luni. Două luni mai târziu, în noaptea de 24 spre 25 decembrie anul trecut, acesta a recidivat. În jurul orei 2.20, pe strada Olimpiadei din Oradea, bărbatul şi-a urmărit victima şi, venind din spate, a împins-o la perete, atingând-o în zonele intime, după care a fugit.

Agresorul a fost găsit sâmbăta trecută şi arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, măsura fiind impusă de faptul că, începând cu anul 2005, a avut mai multe condamnări atât pentru viol, tentativă de viol, cât şi tâlhărie respectiv pentru furt. 

Citiţi amănunte despre cutremurătorul caz în articolul: Un agresor sexual, scos din închisoare de recursul compensatoriu, a atacat din nou. Violatorul are la activ cel puţin 6 victime

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite