17 lucrători ai poliţiei de frontieră Oradea au fost reţinuţi de procurorii DNA. Sunt acuzaţi de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

17 angajaţi ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea şi un inspector antifraudă din Deva au fost reţinuţi de către procurorii DNA.17 angajaţi ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea şi un inspector antifraudă din Deva au fost reţinuţi de către procurorii DNA.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Florin Avram, comisar de poliţie, în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea - Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, a fost reţinut cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (2 fapte) şi trafic de influenţă (5 fapte).

Au mai fost reţinuţi Ciprian Călin Selagea, Cătălin Ancuţa, Marcel Dudaş, Ovidiu Mărginean, Sorin Romulus Păcura, Marcel Grigore Todoran, Teodor Ardelean, Călin Liviu Bodârlău, Gabriel Gudiu, Claudiu Alexandru Cicortaş, Daniel Gheorghe Galben şi Ştefan Eugen Nedelcu, agenţi de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită. De asemenea, procurorii i-au reţinut şi pe Costel Poenaru, Ion Marinel Pristoleanu, Bogdan Lazăr Paladie şi Nicolae Gabriel Teodor, agenţi în cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.

Emil Nicu Chira,  inspector antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva, a fost şi el reţinut cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe potrivit cărora, în perioada 27 august - 24 noiembrie 2016, inculpatul Avram Florin, comisar de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea - Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, a pretins şi primit de la două persoane (oameni de afaceri) sume cuprinse între 150 euro şi 41.000 euro şi alte bunuri, pentru a permite introducerea în România a unor produse care nu aveau documente justificative şi, în alte situaţii, pentru influenţarea poliţiştilor de frontieră şi a vameşilor de la graniţa cu Serbia şi Ungaria, astfel încât să permită intrarea, în România, a unor TIR - uri cu ţigări de contrabandă şi cu anvelope uzate.

În acelaşi context şi în acelaşi scop, în perioada 29 august - 12 decembrie 2016, ceilalţi 17 inculpaţi au pretins şi primit de la aceleaşi persoane, în legătură îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, sume de bani cuprinse între 10 şi 50 euro. Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, ieri fiind prezentaţi la Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite