14 iunie, ocazie unică pentru Oradea. Ziua în care oraşul se poate extinde şi dezvolta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 14 iunie va avea loc ultima încercare de unificare a Oradei cu Sînmartinul. Orădenii sunt chemaţi, din nou, la urne, asta după ce, locuitorii din comuna Sînmartin au votat pentru unirea cu Oradea, în timp ce orădenii nu au ieşit în număr suficient de mare pentru atingerea pragului de prezenţă la vot.

Primarul Ilie Bolojan a menţionat că în 14 iunie, cunoscând deja opţiunea favorabilă a locuitorilor din comuna Sînmartin cu privire la fuziunea cu Oradea, orădenii mai au o posibilitate să-şi exprime punctul de vedere despre fuziune, iar printr-o informare corectă, având în vedere numărul votanţilor de la alte alegeri, există posibilitatea să se ajungă la o prezenţă la vot care să valideze acest referendum.

Totodată, Ilie Bolojan a prezentat şi motivele care stau la baza proiectului de unificare. "Oradea nu are nimic de pierdut din realizarea acestei fuziuni, în schimb Oradea- mare va fi un oraş mai important care va genera salarii mai mari pentru orădeni. Într-un oraş mai mare companiile se dezvoltă mai mult, se creează o cerere mai mare de locuri de muncă, oamenii vor avea venituri mai mari, iar impozitele pe salarii pe care le colectăm şi din care derulăm cea mai mare parte din investiţiile din oraş vor fi mai mari. Asta înseamnă că  vom avea mai mulţi bani pentru investiţii şi vom rezolva mai repede problemele oraşului", a punctat Ilie Bolojan.

Un alt beneficiu îl reprezintă faptul că în urma unificării, prin forţa pe care o are, Oradea va putea să pună la punct staţiunea Băile Felix, să protejeze resursa de apă geotermală şi să protejeze staţiunea de exploatarea gazelor de şist. Pe de altă parte vom avea o staţiune cu condiţii la standarde internaţionale, astfel încât să vină mai mulţi turişti să viziteze Oradea şi Felix, iar toate afacerile care ţin de turism să se dezvolte mult mai mult în următorii ani. Astfel Oradea va fi cunoscută şi ca un oraş turistic.

Primarul Ilie Bolojan a menţionat că în urma dezvoltării turismului balnear Oradea va putea să crească numărul turiştilor în următorii 5 ani la peste un milion de turişti, ceea ce va însemna mai mulţi clienţi şi mai multe beneficii pentru firmele care activează în acest domeniu.

Un alt treilea pilon este faptul că un oraş mai mare asigură un viitor mult mai bun tinerilor de aici, la ei acasă. Un oraş mai mare înseamnă mai multe oportunităţi, înseamnă mai multe şanse pentru tinerii noştri - a menţionat primarul.

"Noi credem că dacă bunăstarea oraşului este un angajament al tuturor celor care suntem în sistemul public sau a celor care facem politică, atunci acest proiect în mod clar depăşeşte  o miză politică, el este deasupra oricărei politici de partid, în condiţii normale cred că toate partidele ar trebui să susţină acest referendum. În aceşti ani s-au pierdut foarte multe ocazii, s-au pierdut oportunităţi, am pierdut foarte mult timp şi a mai rata încă o astfel de oportunitate unică ar fi o mare eroare", a zis Ilie Bolojan.

Primarul Ilie Bolojan a făcut un apel către orădenii care doresc să sprijine acest referendum:

"Facem un apel către orădeni, să se implice şi să ne dea o mână de ajutor ca acest referendum să treacă. În primul rând vreau să mulţumesc celor care au participat şi în primul tur la vot, pentru că cei 36 de mii de orădeni care au votat cu DA pot fi activi în această campanie de informare şi de mobilizare la vot, îi rog să fie conştienţi că este foarte important să convingă persoanele din jurul lor să meargă să voteze şi dacă fiecare dintre cei care a votat mai convinge un singur orădean care nu a votat atunci acest referendum poate să treacă fără nici o problemă", a declarat primarul.

Totodată, cei care doresc să susţină administraţia orădeană în mod voluntar în această campanie pot să ia legătură cu organizatorii campaniei pe adresa de mail referendum@oradea.ro, pe site-ul www.oradea.ro sau www.referendumoradea.ro, la numărul de telefon 0259-409-458, sau pe contul de facebook Referendum Oradea+Sînmartin, pentru a cere detalii suplimentare sau pliante şi afişe cu care pot promova referendumul.

"Avem nevoie de oameni care să-i convingă şi pe alţii, avem nevoie de oameni care să le dea altora informaţie, care să mobilizeze oamenii să participe la vot, care să îşi spună punctul de vedere în public", a conchis primarul Ilie Bolojan. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite