Vasile Ianul, fostul preşedinte al Dinamo, se zbate între viaţă şi moarte la Iaşi din cauza unui virus gripal. Medicii infirmă că ar fi vorba despre AH1N1

Vasile Ianul, fostul preşedinte al Dinamo, se zbate între viaţă şi moarte la Iaşi din cauza unui virus gripal. Medicii infirmă că ar fi vorba despre AH1N1

Iniţial s-a speculat că Vasile Ianul ar suferi de gripă porcină, însă analizele au infirmat acest lucru

Medicii ieşeni de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi au primit astăzi, 18 martie, rezultatele analizelor medicale cerute pentru fostul preşedinte al FC Dinamo Bucureşti.

Vasile Ianul se află internat în continuare la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Chiar dacă medicii au primit confirmarea că acesta nu are virului AH1N1, aceştia susţin să starea lui Ianul este în continuare gravă.

Pronosticul este unul rezervat şi pentru că bărbatul suferă şi de alte afecţiuni neurologice sau cardiace, dar şi diabet.

Vasile Ianul, în vârstă de 68 de ani, a fost tratat în ultimele săptămâni în două spitale ieşene, iar de câteva zile a fost adus la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase susţin că Ianul prezintă simptomele gripei AH1N1, rezultatele analizelor urmând a fi cunoscute peste câteva zile. Vasile Ianul este internat în Secţia de Terapie Intensivă a spitalului, în stare critică, fiind intubat.

Rudele fostului sportiv susţin că acesta a fost diagnosticat iniţial cu viroză respiratorie, dar că, pe fondul altor boli de care suferă, au apărut complicaţii. Vasile Ianul a făcut atac cerebral, apoi a intrat în stop cardio-respirator, fiind tratat la Spitalul de Neurochirurgie, respectiv Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Iaşi.

Ulterior, pacientul a fost transferat la spitalul de Boli Infecţioase.

Ieri, la Iaşi, s-a înregistrat al doilea deces din acest an provocat de gripa porcină. O femeie de 62 de ani, suferindă şi de alte afecţiuni grave – precum ciroza, a murit ca urmare a complicaţiilor provocate de virus.

"Este vorba de o pacientă cu o capacitate scăzută de apărare a organismului. A decedat prin insuficienţă respiratorie acută, cauzată de virusul gripal”, a declarat Carmen Dorobăţ, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Femeia fusese transferată în urmă cu cinci zile de la Spitalul de Pneumopftiziologie.

De la începutul acestui an, patru persoane au ajuns la spital din cauza gripei porcine. În urmă cu mai bine de o săptămână a fost înregistrat şi primul deces din cauza virusului AH1N1, cel al unui tânăr de 34 de ani.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările