Zece oameni de afaceri din Iaşi care au făcut sex cu copii pot scăpa de acuzaţii după ce procurorii au greşit rechizitoriul

Zece oameni de afaceri din Iaşi care au făcut sex cu copii pot scăpa de acuzaţii după ce procurorii au greşit rechizitoriul

Printre victimele afaceriştilor s-au numărat şi fete de 13 ani FOTO Adevărul

Curtea de Apel Iaşi a decis marţi, 10 iunie, să restituie la Parchet dosarul în care mai mulţi afacerişti din Iaşi sunt acuzaţi că au întreţinut raporturi sexuale cu minore. Mai mulţi dintre inculpaţi ar putea scăpa de acuzaţii după ce faptele se vor prescrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Iaşi a decis ieri ca dosarul “Minore pentru VIP-uri”, în care mai mulţi afacerişti din Iaşi sunt acuzaţi de trafic de minori sau act sexual cu un minor să se întoarcă la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi pentru a fi refăcută urmărirea penală. Soluţia judecătorilor este năprasnică pentru procurori în condiţiile în care pentru mai mulţi dintre inculpaţi faptele sunt aproape de a se prescrie. 
 
VIP-urile din Iaşi sunt vizate  
 
Zece persoane importante din Iaşi sunt judecate în dosarul “Minore pentru VIP-uri”. Printre acestea, Nicuşor Coşuţă (58 ani), patronul Pizzeriei „Nico“, Cornel Hitruc (59 ani), patronul Restaurantului „Familial“, Ionel Daniel Onofriciuc (37 ani), patronul firmei DanMixt Est SRL, şi Dorin Cohal (46 ani), om de afaceri. În afara acestora, pe listă se mai află personaje cunoscute pentru care procurorii au putut proba că au beneficiat de „serviciile“ fetelor sau au ajutat la racolarea lor: Gabriel Cristian Dascălu, {tefana Mihul (28 ani), Cezar Bolat (55 ani), fost poliţist, Mihai Chirilă (62 ani), om de afaceri, Liviu }igănaşu (52 ani), patron la vremea respectivă al Restaurantului „Barbarosa“, şi Marinel Mihai Badea (46 ani). 
 
„Activitatea infracţională a constat în faptul că, în perioada anilor 2003-2007, sus-numiţii, direct sau prin intermediari, racolau persoane tinere de sex feminin, în majoritate minore, din municipiul Iaşi, pe care le ademeneau sub pretextul participării la petreceri organizate în imobilul din satul Pietrărie, comuna Bârnova, aparţinând lui Coşuţă Nicuşor, după care atât racolatorii, cât şi alte persoane de sex masculin din anturajul acestora, de regulă parteneri de afaceri, şi împreună cu tinerele fete vizionau filme pornografice, fumau ţigări din cânepa şi narghilea, după care le determinau pe acestea să întreţină raporturi sexuale normale, câteodată orale şi anale, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 50 şi 150 lei“, se arată în rechizitoriu. 
 
Procurorii au mai descoperit că şefii grupării aveau şi alte apartamente în oraş, în afara vilei din localitatea Bârnova, o zonă rezidenţială de la marginea Iaşului, în care ţineau fetele. Printre cei cercetaţi în acest dosar s-a numărat, de-a lungul timpului şi Victor Chirilă, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, care a fost însă scos de sub urmărire penală. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: