Zborurile spre Germania pentru muncitorii sezonieri vor fi reluate la Iaşi. Când va pleca primul avion

Zborurile spre Germania pentru muncitorii sezonieri vor fi reluate la Iaşi. Când va pleca primul avion

Aeroportul Internaţional din Iaşi  Foto Arhivă

Muncitorii sezonieri care se pregăteau vineri, 10 aprilie, să plece la muncă în Germania şi au fost trimişi acasă de pe Aeroportul Iaşi sunt chemaţi acum înapoi. Suspendarea zborurilor a fost anulată, spune directorul Aeroportului Internaţional din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internaţional din Iaşi, a confirmat pentru „Adevărul” că suspendarea zborurilor spre Germania a fost anulată. Astfel, muncitorii sezonieri care au fost trimişi acasă sunt chemaţi înapoi. 

„După ce la ora 10.00 am primit suspendarea tuturor curselor de astăzi (n. red.- vineri, 10 aprilie), la ora 13.00 am primit că suspendarea nu se aplică pentru cursele de astăzi. Probabil, undeva în două ore (n. red.- 16.20), prima cursă va putea fi operată”, a declarat directorul Aeroportului din Iaşi. 
 
Prima aeronavă trebuia să decoleze la ora 13.00, spre Baden-Baden, iar cel de-al doilea zbor, care avea destinaţia Nuremberg, trebuia să decoleze la ora 13.30.
 
Ministerul Transporturilor a anunţat, vineri, că va elabora o procedură pentru organizarea grupurilor de muncitori sezonieri care trebuie să plece către alte ţări. Până la publicarea procedurii în Monitorul Oficial, cursele charter programate vor fi operate, astfel încât oamenii să poată pleca spre locurile de muncă găsite.
 
Deşi mulţi pasageri au plecat din Aeroportul din Iaşi, unii muncitori sezonieri au fost nevoiţi să rămână în parcarea aeroportului. La momentul scrierii acestui articol, în parcarea Aeroportului din Iaşi sunt aproximativ 40 de oameni care se plâng că societatea care i-a adus la Iaşi i-a abandonat în parcarea aerogării, pe fondul situaţiei neprevăzute. Mai toţi sunt din Transilvania, potrivit ZDI.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: