Vitezomanii, seceraţi de radarele-minune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rândurile celor traşi pe dreapta se vor îngroşa şi mai mult în următoarele zile, pe măsură ce inspectoratele de poliţie îşi vor trimite echipajele instruite la stradă.

Poliţiştii de pe noile maşini dotate cu radare de ultimă generaţie au scris necontenit procese verbale şoferilor care au depăşit viteza legală. În numai zece zile de patrulare pe drumurile Moldovei, sute de vitezomani au  fost depistaţi de aparatele „invizibile“.  Şoferii deja le ştiu de frică şi atunci când văd în trafic o Dacia Logan MCV reduc imediat viteza.

„Mai tot timpul mă uit la ceas ca nu cumva să depăşesc viteza. Aveam un detector, dar nu cred că mă mai poate ajuta“, a spus Alex Onofrei, un şofer din Iaşi. „Am văzut că prin localităţi reduc şoferii viteza de când circulă Loganurile MCV. Poate aşa nu vor mai fi tragedii din cauza vitezei“, a spus Mioara Popoviuciu, studentă. Numai în acest judeţ, începând cu 26 martie, oamenii legii au tras pe dreapta 350 de maşini şi au scris aproape 600 de procese verbale.

„Cea mai mare viteză detectată în trafic de noi le autospeciale a fost de 135 de kilometri la oră. Şoferul se deplasa în localitatea Valea Lupului unde limita de viteză legală era de 60 de kilometri la oră“, ne-a spus inspectorul Cristina Tacu, din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi.Loganurile MCV ale Poliţiei Rutiere acţionează cu precădere pe şapte străzi şi bulevarde din oraş, în zonele unde traficul se desfăşoară în linie dreaptă, iar şoferii simt nevoia să apese pe acceleraţie. În afara oraşului, autospecialele acţionează pe E583, între localităţile Iaşi şi Sârca, şi pe DNl 24, între Iaşi şi Schitu Duca.  

În judeţul Botoşani, radarele „invizibile“ sunt dispuse în zonele importante ale municipiului, în Dorohoi, Darabani şi Flămânzi. Numai în ultimele trei zile, în jur de 140 de vitezomani au fost traşi pe dreapta.

Sancţiuni de necontestat
Niciunul dintre şoferii sancţionaţi nu a contestat în instanţă procesele verbale.  Valoarea amenzilor aplicate de agenţii de poliţie se ridică la peste 20.000 de lei. „În jumătate de secundă, unda radio pleacă spre maşină, iar autovehiculul este fotografiat. În acel moment radarul este detectabil, dar pentru şofer este prea târziu să mai reacţioneze şi să frâneze. Proba se face prin fotografia care este stocată pe hard-disk“, a explicat Dumitru Zmău, şeful Poliţiei Rutiere Botoşani.

Suceava, Bacău şi Neamţ, studiu pe noile radare
Vitezomanii mai pot circula liniştiţi doar pe drumurile din judeţele Suceava, Bacău şi Neamţ, unde poliţiştii încă mai studiază noile aparate primite de la Minister. „Radarele vor funcţiona de săptămâna viitoare, dar până atunci colegii de la Rutieră învaţă de la un formator cum să le folosească“, a explicat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite