Virusul vine pe calea aerului. Un nou avion cu români, sosiţi din Londra, cu adeverinţe false de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Aeroportul Iaşi
FOTO: Aeroportul Iaşi

Acesta este cel de-al doilea caz în doar câteva zile, în care mai mulţi pasageri sunt depistaţi pe Aeroportul Iaşi încercând să intre în ţară cu documente false de vaccinare.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Iaşi, împreună cu medici din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, au depistat noi adeverinţe ce purtau însemnele autorităţilor engleze, din care rezulta că 12 cetăţeni români au avut şi s-au vindecat de Covid 19, documente care s-au dovedit a fi false.  

În dimineaţa zilei de 29 iulie, un avion plin cu 227 de pasageri care veneau de la Londra a aterizat pe Aeroportul Iaşi, iar autorităţile au trecut la verificarea minuţioasă a documentelor după ce în urmă cu câteva zile mai depistaseră şi alte documente false care atestau faptul că pasagerii ar fi trecut prin boală sau ar fi fost vaccinaţi sau testaţi PCR.

„Pe timpul verificărilor au fost depistaţi 12 cetăţeni români, cu  vârste cuprinse între  25 şi 40 de ani, domiciliaţi pe raza judeţelor Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi şi Vaslui, care au prezentat adeverinţe ce purtau însemnele autorităţilor engleze, din care rezultă că au avut şi s-au vindecat de SARS CoV-2, documente ce s-au dovedit a fi false. Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că au procurat documentele prezentate prin intermediul unor persoane, ale căror date nu le cunosc, plătind fiecare suma de 30 de lire, cu scopul de a nu  fi luată faţă de ei măsura carantinării când revin în România din Marea Britanie”, au transmis reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Iaşi. 

Poliţiştii de Frontieră efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Pod montat strâmb pe Autostrada Sebeş-Turda şi apatie pe şantier. Ministrul Drulă e sigur că lucrările vor fi gata până la toamnă, experţii îl contrazic VIDEO

Fascinantele subterane ale intereselor strategice: SUA salută implicarea Chinei în Afganistan

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite