Vinul românesc care a intrat în Cartea Recordurilor. „Bijuteria vinificaţiei româneşti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Cotnari
FOTO Arhiva Cotnari

Un producător de vin din regiunea Moldovei a obţinut trei recorduri mondiale. Experţii au stabilit şi care este „bijuteria vinificaţiei româneşti”.

Un vin românesc asociat regiunii vitivinicole Cotnari, din judeţul Iaşi, unde a fost cultivat încă de la stăpânirea prinţului Ştefan cel Mare (1457-1504), a câştigat 144 de medalii de aur şi 61 de argint în competiţiile internaţionale doar în ultimii 10 ani, stabilind astfel recordul mondial pentru cel mai premiat vin, conform WORLD RECORD ACADEMY.

Este vorba despre „Grasa de Cotnari”, soi considerat a fi „bijuteria vinificaţiei româneşti”. 

„Secretul acestui vin stă în recoltarea târzie a strugurilor, atunci când conţinutul de zahăr este la vârf de concentrare, în principal datorită proliferării a putregaiului nobil ”, spun experţii. 

Pe lângă acest record, producătorul de vin Cotnari SA a mai obţinut, potrivit World Record Academy, încă două recorduri mondiale. 

Potrivit sursei citate, Crama Cotnari a câştigat în ultimii 10 ani nu mai puţin de 588 de medalii la concursurile internaţionale de vin, dintre care 322 medalii de aur şi 266 de argint medalii. A fost stabilit astfel recordul mondial pentru cea mai premiată cramă. 

„Compania Cotnari are câteva avantaje majore: istorie, tradiţie, două soiuri locale de vie – Grasa de Cotnari şi Frâncuşa – zona cultivată de viţă de vie, terroirul, tehnologia modernă, specialiştii. Toate acestea ne separă de restul competiţiei şi ne fac să spunem că nimeni nu este uşor să concureze cu noi”, spune Constantin Deleanu, preşedintele companiei Cotnari. 

Cea mai mare bătaie cu şampanie

Pentru a promova noua gama de produse spumante, crama Cotnari a organizat o luptă cu vinuri spumante la care au participat 135 de studenţi din Centrul Universitar Iaşi, România, stabilind astfel recordul mondial pentru cea mai mare luptă de şampanie / vin spumant.

Evenimentul a avut loc la Iaşi la Casa de Cultură a Studenţilor, unde participanţii s-au bucurat din plin de repetiţiile pregătite de Cotnari. Marea luptă a avut loc între cele două noi soiuri de vin spumant din gama Zaz şi Selections din Cramele Cotnari.

şampanie

FOTO Arhiva Cotnari 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Scandal în Parlament între doi deputaţi USR PLUS şi AUR: „Dispari de aici, păduche, nu auzi ce spun? Îţi ordon să dispari!” VIDEO

Ce a descoperit un gălăţean care a făcut rapelul AstraZeneca cu trei săptămâni mai devreme decât era programat

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite