VIDEO Ieşenii au protestat cerând spaţii verzi în oraş: „Gura de oxigen va fi ca picătura, din ce în ce mai mică!“

VIDEO
Ieşenii au protestat cerând spaţii verzi în oraş: „Gura
de oxigen va fi ca picătura, din ce în ce mai mică!“

Protest Iaşi FOTO Facebook Lucian Sfîcă

În această după-amiază, în jur de 150 de ieşeni au luat parte la protestul „Împreună pentru spaţiul verde“ organizat pe Esplanada Oancea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii s-au adunat joi după-amiază pe Esplanada Oancea cerând blocarea a două proiecte imobiliare care vizează construcţia a trei blocuri de de 6, 8 şi 10 etaje pe o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi.
 
La protestul anunţat pe reţelele de socializare s-au strâns în jur de 150 de persoane, care au cerut păstrarea spaţiului verde din Tătăraşi. „Spaţiile verzi dispar. Sunt înlocuite cu beton şi sticlă. Într-o zonă cu pânza freatică foarte joasă, unde majoritatea clădirilor suferă deja. Unul din blocurile ridicate în anii 1985 s-a înclinat şi au fost necesare intervenţii de reorientare şi fixare la sol. Alte artere pietonale sau pavate se pot vedea cu ochiul liber că suferă din cauza calităţii solului. Mergeţi şi vă convingeţi! Mergeţi şi vorbiţi cu localnicii. Poluarea fonică şi a aerului vor fi mult mai ridicate prin asanarea parcurilor. Gura de oxigen va fi ca picătura, din ce în ce mai mică!“, a transmis Silviu Gurlui, prezent la protestul de joi. 


* Sursa VIDEO Silviu Gurlui 

„Este o crimă să tai copacii, să renunţi la spaţiul verde şi să construieşti turnuri“, a spus un locatar din zona Esplanadei Oancea, prezent, de asemenea, la protest.

Oamenii s-au arătat revoltaţi după ce doi investitori imobiliari au demarat procedurile pentru construirea a trei blocuri de 6, 8 şi 10 etaje pe o suprafaţă de 5.000 mp. Unul dintre ei este Daniel Niculiţă, cel care are şi blocul unde s-a surpat un trotuar din CUG. Acesta va ridica două clădiri, iar societatea Art Residence va ridica un bloc de 10 etaje.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările