VIDEO „Vă vedem din Iaşi“, protest la adresa parlamentarilor şi moment de reculegere în memoria Regelui Mihai

VIDEO „Vă vedem din Iaşi“, protest la adresa parlamentarilor şi moment de reculegere în memoria Regelui Mihai

„Vă vedem din Iaşi“ FOTO George Chelaru

Câţiva ieşeni s-au adunat sâmbătă pe Bulevardul Ştefan cel Mare, în faţa sediului PSD, în semn de protest la adresa clasei politice. Oamenii au ţinut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I.

Ştiri pe aceeaşi temă

Protestul inedit iniţiat la Sibiu, „Vă vedem“, a fost „adoptat“ şi la Iaşi. Sâmbătă, câţiva ieşeni s-au aşezat în faţa sediului PSD de pe Bulevardul Ştefan cel Mare. Potrivit organizatorilor, acţiunea „Vă vedem din Iaşi“ îşi propune să atragă atenţia parlamentarilor ieşeni să nu voteze modificările la legile justiţiei „şi să îi excludă din partidul lor pe cei care au probleme cu legea“.

Organizatorii i-au nominalizat pe toţi parlamentarii de Iaşi care sunt vizaţi de această formă de protest: PSD: Camelia Gavrilă, Nicu Bănicioiu, Tudor Ciuhodaru, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Vasile Axinte - deputaţi, Adrian Pănescu, Victorel Lupu şi Vasile Toma – senatori; PNL: Marius Bodea şi Dumitru Oprea - deputaţi, Iulia Scântei, Costel Alexe – senator; USR: Cosette Chichirău - deputat, Dan Lungu – senator; PMP: Petru Movilă – deputat; ALDE: Varujan Vosganian - deputat.


* Sursa Video George Chelaru

„Săptămâna viitoare, pachetul de legi ajunge la Camera Deputaţilor, camera decizională. O dată acestea aprobate, în România independenţa justiţiei devine istorie, moment care va deschide calea a nenumărate abuzuri ale politicienilor aflaţi la guvernare. Deja abuzurile curg pe bandă rulantă prin încălcarea repetată a Regulamentului de funcţionare al Parlamentului. Nu le pasă că UE şi NATO au dat semnale foarte serioase că acţiunile lor îndepărtează România de cultura democratică vestică şi o împinge înapoi în sfera de influenţă a Rusiei“, au transmis organizatorii protestului.

Aceştia au adăugat: „Pe lângă punerea cătuşelor justiţiei, alianţa de la guvernare duce România spre colaps economic cu măsuri fiscale controversate şi respinse de majoritatea actorilor sociali implicaţi. În 2018 mulţi angajaţi vor constata o scădere a salariilor, unii îşi vor pierde locul de muncă, în timp ce multe firme, mai ales mici şi mijlocii, vor intra în faliment. Spitalele, şcolile şi drumurile patriei vor fi, în continuare, ultimele la investiţii şi primele la sifonat banii către clientela de partid. Liviu Dragnea, aflat la conducerea PSD, este urmărit penal pentru constituirea de grup infracţional organizat. Călin Popescu Tăriceanu, aflat la conducerea ALDE, este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. Au câştigat alegerile cu un program complet diferit de agenda pe care o implementează de un an de zile. Ce se întâmplă acum este un atac la adresa democraţiei care trebuie oprit. Democraţie înseamnă «puterea poporului». Eu. Tu. Noi suntem puterea“.

La ora 12.00, cei câţiva protestatari au ţinut un moment de reculere în memoria Regelui Mihai I, care este înmormântat astăzi, 16 decembrie.

„Vă vedem din Iaşi“ FOTO George Chelaru

Citeşte şi:
Cum este umilită Moldova la împărţirea banilor. Cea mai săracă regiune din România, doar 2,4% pentru transporturi în proiectul de buget pe 2018 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările