VIDEO Tapiseria de aproape 90 de metri care reproduce serialul „Urzeala Tronurilor“

VIDEO Tapiseria de aproape 90 de metri care reproduce serialul „Urzeala Tronurilor“

Piesa a fost expusă prima dată în 2017.

Zeci de oameni au lucrat în Belfast, Irlanda, pentru a realiza o tapiserie uriaşă care să cuprindă toată povestea din serialul Urzeala Tronurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tapiseria gândită de cei de la oficiul de turism irlandez a fost ţesută manual şi va avea aproximativ 90 de metri, urmărind povestea care începe în Winterfell şi se termină în capitală, acolo unde se află tronul de fier.

Piesa reprezintă o repovestire brodată a serialului filmat în cea mai mare parte în Belfast. Ideea tapiserie a fost inspirată dintr-o altă operă celebră, de la Bayeux, de aproape 70 de metri, care surprinde cucerirea Angliei de către William Normandul.

Aceasta a fost expusă în forma iniţială în Muzeul Ulster din Belfast, în iulie 2017, şi a avut aproximativ 150.000 de vizitatori. După ce va fi completată cu ultimele scene ale unuia dintre cele mai vizionate seriale de pe HBO, piesa va fi expusă în muzeul tapiseriei din oraşul normand Bayeux, Franţa, la doar câţiva metri distanţă de piesa din care a fost inspirată.

Scenele brodate din Urzeala tronurilor vor putea fi vizionate în muzeul francez, conform The Irish Times, de pe 13 septembrie 2019 până pe 13 ianuarie 2020.

Citiţi şi:

Zece filme chinezeşti foarte bine cotate de critici şi de public

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: