Autoarea „Ordonanţei de Urgenţă a Poporului“ a vorbit la lansarea candidaturii lui Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Ignat din Iaşi, cea care a publicat o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, intitulată „Ordonanţa de urgenţă a poporului”, a susţinut un discurs, sâmbătă, la lansarea candidaturii lui Klaus Iohannis, în cadrul mitingului ACL organizat în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa sediului Guvernului.

Klaus Iohannis şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidenţiale, la un miting ACL în faţa Guvernului. 

Invitată să vorbească la acest eveniment a fost şi autoarea scrisorii intitulate „Ordonanţa de Urgenţă a Poporului”, care a ajuns viral pe internet prin mesajul transmis lui Victor Ponta.

„Sunt mama unei fetiţe de aproape patru luni şi este motivul pentru care într-o zi am decis să iau atitudine şi să contribui la o schimbare. O schimbare pentru ea, pentru mine, pentru toţi românii sătui de culoarea roşie a corupţiei şi a cenzurii. Aşa că am scris o scrisoare omului care apare în zeci de ştiri într-o zi, toate prezentându-i gafele şi monstruozităţile la care supune poporul român. I-am scris lui Victor Ponta o scrisoare, pe care am publicat-o online, pe un blog colectiv de femei. Am intitulat-o Ordonanţa de Urgenţă a Poporului. M-am gândit că, dacă tot e pregătit premierul să comită una la trei zile, atunci e bine să vorbesc pe limbajul lui. Am pus în ea toate nemulţumirile mele, de mamă, de bloger, de antreprenor, de femeie, de cetăţean român. Am încurajat, în sfârşitul scrisorii, toţi românii de pretutindeni să aibă curajul de a deschide gura, de a-şi spune nemulţumirile, şi de a-i scrie lui Ponta câteva rânduri", le-a spus Andreea Ignat oamenilor din Piaţa Victoriei.

Tânăra a ţinut să le spună oamenilor şi motivul pentru care a ajuns la evenimentul de astăzi.

„Am primit sute de mesaje şi primesc în fiecare zi, mesaje de susţinere de la oameni care s-au regăsit în nemulţumirile mele, şi care au conştientizat că avem acest drept de a ne spune liber opiniile şi că împreună chiar putem mişca lucrurile în direcţia corectă. Acesta este şi motivul pentru care mă aflu astăzi aici. Scrisoarea mea a ajuns şi la conducerea PNL, care acum câteva zile m-a invitat să-mi susţin mesajul şi să vi-l adresez şi dumneavoastră. Mergeţi la vot şi votaţi liber. Trebuie să le demonstrăm străinilor, dar mai ales trebuie să ne demonstrăm nouă că suntem un popor poate gândi singur şi care poate gândi corect. Că suntem un popor cu coloană vertebrală, care nu se înjoseşte la un litru de ulei, la o sută de lei sau la un tricou roşu. Că suntem un popor care ştie să ia atitudine, nu să stea pe margine şi să mănânce popcorn. Sincer, nu vreau ca fiica mea să recite la grădiniţă sau la şcoală ode tovarăşului. Nu vreau ca fiica mea să creadă că învăţământul înseamnă a copia, pentru a lua o notă mare sau o diplomă. Nu vreau ca fiica mea să asocieze credinţa în Dumnezeu cu aur, bani şi maşini scumpe. Nu vreau ca fiica mea să nu-şi poată exprima liber opiniile din cauza cenzurii puse de un om care s-a trezit peste noapte cu puterea în mâini", a spus Andreea Ignat.

Alegeri prezidentiale 2014: discursul Andreei Ignat, autoarea „Ordonanţei de urgenţă a poporului” 

„Domnule Klaus Iohannis, am încredere în competenţele dumneavoastră şi sunt sigură că nu sunteţi doar omul care alungă blestemul «escu», ci şi preşedintele care va aduce România pe calea cea dreaptă“, a adăugat ieşeanca.

Scrisoare deschisă a fost postată pe un blog colectiv şi se doreşte debutul unei campanii pe care autoarea a numit-o „Ordonanţa de urgenţă a poporului". Ieşeanca le propune cât mai multor români să intre în corespondenţă cu primul ministru Victor Ponta, urmând ca scrisorile sau linkurile să fie culese şi postate pe acelaşi blog. 

CITIŢI ŞI:

„Ordonanţa de urgenţă a poporului”, o campanie de scrisori deschise adresate lui Ponta, lansată de o tânără din Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite