VIDEO Scurtmetraj despre hărţuirea profesorilor. Statistica îngrijorătoare privind creşterea uriaşă a cazurilor de violenţă în şcolile din România

VIDEO Scurtmetraj despre hărţuirea profesorilor. Statistica îngrijorătoare privind creşterea uriaşă a cazurilor de violenţă în şcolile din România

FOTO USLIP Iaşi

Sindicaliştii din învăţământul preuniversitar ieşean au făcut public un scurtmetraj despre bullyingul împotriva profesorilor. Aceştia au propus şi adoptarea unei legi care să împiedice abuzurile asupra cadrelor didactice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Ieşean (USLIP) a lansat vineri, 10 mai, scurtmetrajul #FărăApărare, care aduce în prim-plan două situaţii de bullying împotriva unor profesori ieşeni petrecute anul trecut.

Filmul de aproximativ 14 minute, în care joacă actriţa Medeea Marinescu, câţiva actori ai Teatrului Naţional din Iaşi, dar şi elevi sau studenţi, face parte dintr-o campanie pe care sindicaliştii au început-o în urmă cu câteva luni, pentru a atrage atenţia asupra situaţiilor violente care se petrec în instituţiile de învăţământ şi care îi au ca victime pe dascăli.

„Sperăm că filmul #FărăApărare va contribui la îmbunătăţirea legislaţiei ce vizează protecţia cadrelor didactice, iar factorii decidenţi vor adopta propunerea legislativă făcută de către USLIP IAŞI şi FSLI”, a spus Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

Reprezentanţii USLIP au făcut publice şi câteva statisticii, conform cărora 93% dintre profesorii şi elevii ieşeni care au participat la sondaj consideră că agresivitatea din şcoli a crescut. 70% dintre dascăli au spus că au văzut cazuri de violentă emoţională, iar 63% că au identificat şi agresiuni verbale sau fizice în şcoli. Doar 16% dintre profesori se simt în siguranţă la catedră, 45% susţinând că se tem că ar putea fi victime ale unor violenţe, iar 39% că au sentimente contradictorii legate de asta.

Toţi profesorii consultaţi de sindicaliştii ieşeni au considerat însă că este necesară o lege clară care să-i protejeze de bullying.

Citiţi şi:

VIDEO Campanie împotriva agresiunilor la care sunt supuşi profesorii. „Peste 60% dintre cazuri rămân necunoscute“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările