VIDEO Premiu internaţional pentru Iaşi. Oraşul a fost declarat cel mai activ în dezvoltarea din domeniul IT

VIDEO Premiu internaţional pentru Iaşi. Oraşul a fost declarat cel mai activ în dezvoltarea din domeniul IT

Premiu câştigat de Iaşi în Polonia FOTO Facebook Dan Zaharia

Iaşul a fost declarat „Emerging City of the Year“ la gala CEE Outsourcing Awards din Polonia. Printre nominalizări s-au mai aflat alte două din capitala Moldovei.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Gala CEE Outsourcing Awards din Polonia, care a avut loc joi seară, Iaşiul a urcat pe podium fiind declarat „Emerging City of the Year“. Iaşiul a concurat cu Debrecen (Ungaria), Kaunas (Lituania), Košice (Slovacia), Ostrava (Cehia) şi Plovdiv (Bulgaria) la categoria „oraşul anului pentru dezvoltarea industriei IT & Outsourcing din Europa Centrală şi de Est (în afara Poloniei)”. 
 
Premiul a fost decernat joi seară, iar la evenimentul din Polonia a luat parte şi primarul Mihai Chirica, care a fost invitat de organizatori să fie membru al juriului. Totodată, edilul a prezentat şi punctele de atractivitate ale Iaşiului în faţa celor mai mari jucători din industria de Outsourcing la nivel european.

„Acest premiu, care ne onorează şi ne bucură, este încă o frumoasă recunoaştere a unei realităţi puse în lumină de mai multe analize recente: Iaşul se află în topul celor mai dinamice oraşe ale României, cu un ritm susţinut de creştere economică şi cu perspective de dezvoltare dintre cele mai sănătoase, iar acest lucru se datorează, în mare parte, tocmai dezvoltării spectaculoase a industriei IT şi de Outsourcing din ultimii ani”, a declarat primarul Mihai Chirica.
 
La aceeaşi gală, Iaşiul a fost reprezentat şi de compania Conduent şi proiectul Fab Lab. La evenimentul din Polonia au luat parte peste 300 de lideri de opinie din domeniul IT& Outsourcing, care au reprezentat zeci de firme interesate în stabilirea sau dezvoltarea afacerilor in industria serviciilor în Europa Centrală.
 

* Sursa VIDEO Facebook Dan Zaharia, fondatorul Fab Lab Iaşi
 
Iaşiul a devenit în ultimii ani unul dintre polii de dezvoltare IT& Outsourcing, aici fiind deschise birourile unora dintre cei mai importanţi jucători din industrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările