VIDEO Poliţişti locali filmaţi dezumflând roţi de biciclete în Iaşi. „Sancţiunea“ este inexistentă în legislaţie: „Au acţionat în baza sesizărilor cetăţenilor din zonă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Locală Iaşi a inventat o sancţiune nemaiîntâlnită în legislaţie: au dezumflat roţile de la bicicletă unor tineri care fuseseră reclamaţi de vecini.

Agenţii Poliţiei Locale din Iaşi au fost sesizaţi de locatari din zona Halei Centrale că mai mulţi tineri efectuează manevre periculoase cu bicicletele. 

Ajunşi la faţa locului, agenţii Poliţiei Locale i-au identificat pe tineri şi, în loc să îi avertizeze sau sancţioneze, în cazul în care considerau că au încălat legislaţia, au decis să dezumfle roţile de la biciclete.

“Nu aveţi voie să circulaţi”, spune unul dintre poliţiştii locali ieşeni, conform unei înregistrări video care a devenit virală.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a precizat că agenţii nu au intervenit corect. „Poliţiştii locali nu au acţionat corect prin dezumflarea roţilor. În mod normal, poliţiştii trebuiau să-i avertizeze sau să-i sancţioneze. Precizăm că poliţiştii au acţionat în baza unor sesizări ale cetăţenilor din zonă, inclusiv scrise, prin care aceştia au reclamat că în zonă deseori unii biciclişti fac manevre periculoase”, a declarat Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, potrivit Ziarului de Iaşi. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite