VIDEO Cel mai poluat oraş din ţară, acoperit de un nor de fum negru lăsat în urmă de maşina de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Silviu Gurlui
FOTO Silviu Gurlui

Un nor uriaş de fum negru ce iese dintr-o maşină de colectat deşeurile care traversează centrul Iaşiului a fost surprins într-o filmare postată pe reţelele de socializare.

Un video postat pe pagina personală de către profesorul Silviu Gurlui, de la Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, surprinde una dintre maşinile de colectat deşeurile din municipiul Iaşi lăsând în urmă, în centrul oraşului, un nor de fum negru.

În urmă cu câteva luni, ultimul raport realizat de către specialiştii Observatorului Român de Sănătate indica faptul că valorile maxime admise în ceea ce priveşte concentraţia de dioxid de carbon era extrem de ridicată în Iaşi, oraşul fiind cap de listă în ceea ce priveşte poluarea.

„Acest nor de otravă este răspândit peste tot pe unde se plimbă maşina aceasta. Imaginile sunt surprinse de mine pe Bulevarul Independenţei. Ce filtre, ce ITP, ce verificări, ce responsabilitate, ce dorinţă să avem aer curat, ce competenţă? În 2018 am avut 175 de zile otrăvite complet cu praf şi noxe. Zeci de tone de mizerii care au fost aruncate în aerul respirat de oameni. Rezultate = bolnavi, morţi”, a scris profesorul în descrierea video-ului.

Conducerea Primăriei Iaşi a lansat o licitaţie, în vara acestui an, pentru o firmă care să vină cu un plan de acţiune şi monitorizare a scăderii poluării din oraş. 

Citiţi şi:

Topul celor mai poluate oraşe din România. Contrar aşteptărilor, Bucureştiul este surclasat în clasamentul nefast de un oraş de provincie

Brazi sănătoşi doborâţi de primăria celui mai poluat oraş din România. Explicaţia puerilă a autorităţilor: „Erau plantaţi în anii '70 ai secolului trecut”

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite