VIDEO Ce filme pot fi văzute în cinematografe în ultimele zile de vară

VIDEO Ce filme pot fi văzute în cinematografe în ultimele zile de vară

FOTO ViataLibera

A doua parte a lunii august aduce în cinematografele din România cinci filme pentru toate gusturile. Cei care nu ştiu unde să-şi petreacă ultimele zile de vară şi aleg să se relaxeze în faţa marilor ecrane pot afla mai multe informaţii, propuse de site-ul CineMagia.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Poveşti de groază de spus pe întuneric - premieră pe 23 august

Într-un mic orăşel, fiica unei familii înstărite a dispărut misterios cu mulţi ani în urmă. Casa familiei e acum o ruină, iar legendele care circulă în oraş despre monştrii care ar bântui proprietatea îi fascinează pe adolescenţii locului, care decid să rişte şi să vadă cu ochii lor dacă aceştia sunt reali sau doar o invenţie.

În casă dau peste o carte ce a aparţinut fetei dispărute, un fel de jurnal cu monştri care acum încep să prindă viaţă şi să terorizeze fiecare adolescent din grup. Cu cât frica e mai mare, cu atât monştrii de care se tem devin mai reali.

2. Bucătăria Iadului - premieră pe 23 august

Povestea a trei femei curajoase, „Bucătăria Iadului” le prezintă pe Melissa McCarthy, Tiffany Haddish şi Elisabeth Moss în rolurile a trei soţii de mafioţi arestaţi de FBI care, în anul 1978, luptă să îşi menţină poziţia privilegiată în faimosul cartier american Hell’s Kitchen.

Rămase fără protecţie şi venituri stabile, doamnele decid să preia chestiunile mafiei irlandeze în propriile mâini – reuşind să găsească aliaţi atât în gestionarea problemelor din cartier, cât şi în eliminarea concurenţei.

3. Tânărul Picasso - premieră pe 23 august

Pablo Picasso este unul din cei mai mari artişti ai tuturor timpurilor - iar până la moartea sa în 1973 a fost şi cel mai prolific artist. Multe filme au abordat ultimii ani din viaţa sa - arta sa, relaţiile sale şi cercul generos de prieteni. Dar de unde a pornit totul? Cum s-a format Picasso? Întrucâtva trecută cu vederea este perioada tinereţii lui Picasso, modul în care a fost crescut şi ce a învăţat, formarea lui, care a dus la extraordinarele lui reuşite.

Trei oraşe joacă un rol cheie: Malaga, Barcelona şi Paris. Young Picasso explorează influenţa acestora asupra artistului, concentrându-se pe lucrări specifice din primii săi ani. Filmul încearcă să explice cum şi-a dezvoltat abilităţile Picasso, ca tânăr artist. Cercetând îndeaproape două perioade cheie - aşa numita perioadă Albastră şi perioada Roz - filmul ne poartă până în 1907, când a fost realizată o pictură cheie din istoria artei: Domnişoarele din Avignon. A fost o pictură ce a şocat lumea artei şi a schimbat-o în mod irevocabil. Picasso avea doar 25 de ani. În strânsă colaborare cu cele trei muzee Picasso din Malaga, Barcelona şi Paris, filmul explică cum a ajuns Picasso atât de sus.

4. Cod Roşu în Serviciile Secrete - premieră pe 30 august

În urma unui atentat asupra preşedintelui Statelor Unite (Morgan Freeman), acuzat de incident este garda lui de corp, agentul serviciilor secrete Mike Banning (Gerard Butler). După ce reuşeşte să scape de autorităţi, agentul este dat în urmărire generală, astfel că trebuie să evite propria lui agenţie şi să fie cu un pas înaintea FBI-ului pentru a demasca adevăraţii autori ai atacului. 

Disperat să îşi dovedească nevinovăţia, Banning se bazează pe ajutorul unor aliaţi neaşteptaţi pentru a-şi proteja familia şi a salva ţara de pericolul iminent.  Gerard Butler revine pentru a treia oară în rolul celui mai eficient agent de Securitate în acţiunea „Cod Roşu în Serviciile Secrete”, din 30 august, pe marile ecrane.

5. Aventură în natură - premieră pe 30 august

O barză dezorientată de la centrul de livrări copii a încurcat adresele, aşa că l-a dus pe micul panda lui Mik-Mik, un urs brun. Cum Mik-Mik vrea ca lucrurile să fie îndreptate, decide să îl ducă personal pe micul panda familiei lui din China. Pe parcursul călătoriei, li se alătură iepurele sălbatic Oscar, arogantul pelican Duke, laşul lup Janus şi romanticul tigru Cupid.

Citiţi şi:

Test de cultură generală despre geografia României. Care este cel mai sudic punct al ţării noastre

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: