VIDEO Elevii de la Liceul de Informatică din Iaşi, pe podium la o competiţie regională de robotică

VIDEO Elevii de la Liceul de Informatică din Iaşi, pe podium la o competiţie regională de robotică

Echipa Cyllis FOTO Facebook Cyllis

În acest weekend a avut loc la Iaşi etapa regională a concursului „FIRST Tech Challenge Romania”. În competiţie s-au înscris 12 echipe din estul ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipa Cyllis a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil“ din Iaşi s-a clasat pe locul al treilea în competiţia „FIRST Tech Challenge Romania”. „După o zi plină de meciuri, reparaţii şi modificări de 

ultim minut, echipa CYLIIS a obţinut locul 3 la regionala de la Iaşi din 12 echipe participante. Noile idei acumulate din experienta de astăzi urmează să fie implementate pentru finala de la Bucureşti“, au postat reprezentanţii echipei ieşene pe pagina de Facebook. (FOTO-Echipa Cyliis)

Pe primul loc s-a clasat echipa Thobor de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş“ din Tecuci. „A fost o atmosferă super, toată lumea tremura şi avea emoţii. Nu ne-am aşteptat să fie aşa intens totul! Prima poziţie pe care am ocupat-o ne onorează şi ne obligă să fim şi mai buni! Orele noastre de #muncă şi #implicarea totală a întregii echipe au dat roade! Pe lângă reuşita de astăzi, suntem foarte fericiţi că am interacţionat cu alte echipe, am luptat cu cei din teren şi am aflat ce modificări trebuie făcute robotului şi a jurnalului tehnic, astfel încât să fie totul perfect la etapa naţională de la #Bucureşti. Am pus în bagajul pentru viaţă #fairplay, #colegialitate, #implicare, #corectitudine!“, au transmis şi câştigătorii primului loc.


* Sursa VIDEO - Facebook Cyllis

În concurs au fost peste 130 de persoane implicate, iar competiţia a avut loc la FabLab. Potrivit organizatorilor, urmează competiţia regională de la Timişoara, „iar aceste etape pregătesc liceenii pentru două mari competiţii: faza finală din Bucureşti, de pe 23-25 martie, de la Sala Polivalentă şi campionatul mondial din America, unde pot participa 4 echipe premiate în Capitală“.

Citeşte şi:

Industria care produce anual în Iaşi câte o „fabrică fără fum“. Care sunt punctele forte şi pericolele din acest domeniu

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările