VIDEO Chirica, despre creaţia artistică din centrul Iaşiului, criticată de contribuabili: „Nici Picasso n-a fost înţeles la momentul lui“

VIDEO Chirica, despre creaţia artistică din centrul Iaşiului, criticată de contribuabili: „Nici Picasso n-a fost înţeles la momentul lui“

Primarul Mihai Chirica

Primarul Mihai Chirica a făcut declaraţii privind instalaţia stradală a artistului german Clemens Behr, criticată aspru de ieşeni.  Edilul l-a comparat pe Behr cu Pablo Picasso.

Ştiri pe aceeaşi temă

Edilul Mihai Chirica a precizat miercuri, într-o conferinţă de presă, că a văzut numeroase opere de artă provocatoare în timpul călătoriilor sale în străinătate.

În ceea ce priveşte opiniile contradictorii ale ieşenilor, primarul a declarat: „Unii au apreciat, alţii au criticat că nu seamănă cu Michelangelo. De acord, nu seamănă cu Michelangello, nici cu Turnul Eiffel, nu seamănă cu nici o lucrare a unui pictor clasic. Poate nici Picasso n-a fost înţeles la momentul lui. Dar mă îngrijorează că n-a creat aceeaşi stare de spirit în mediul online faptul că se fură Pilonul II de pensii. Este un act de hoţie barbară“.

Potrivit news.ro, Chirica a precizat că lucrarea expusă în centrul oraşului nu a fost încă plătită, deocamdată fiind încheiată doar o convenţie cu artistul german. Oficialii Primăriei Iaşi au menţionat că valoarea instalaţiei este de 71.400 de lei, iar ansamblul stradal a fost achiziţionat în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei 2018.


Sursa VIDEO Facebook Primăria Iaşi -  declaraţia despre Clemens Behr de la min. 19 

„Unele din picturile lui Sabin Bălaşa s-au dus la 25.000, 35.000 sau 45.000 de euro. E mult, e puţin? Din punctul meu de vedere este puţin pentru valoarea lui Sabin Bălaşa. La început, Picasso îşi vindea operele cu o sută de dolari sau de franci, uneori le lăsa aproape gratis, pe o cafea. Acum se bat cu milioanele de euro pe lucrările sale. Nu vreau să mă gândesc ce va fi peste zece ani cu lucrarea lui Clemens Behr“, a adăugat Chirica, citat de news.ro.

Creaţia artistului german a fost amplasată în centrul Iaşiului, instalaţia fiind foarte criticată în mediul virtual. 
       

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările