VIDEO Chirica, despre creaţia artistică din centrul Iaşiului, criticată de contribuabili: „Nici Picasso n-a fost înţeles la momentul lui“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Mihai Chirica a făcut declaraţii privind instalaţia stradală a artistului german Clemens Behr, criticată aspru de ieşeni.  Edilul l-a comparat pe Behr cu Pablo Picasso.

Edilul Mihai Chirica a precizat miercuri, într-o conferinţă de presă, că a văzut numeroase opere de artă provocatoare în timpul călătoriilor sale în străinătate.

În ceea ce priveşte opiniile contradictorii ale ieşenilor, primarul a declarat: „Unii au apreciat, alţii au criticat că nu seamănă cu Michelangelo. De acord, nu seamănă cu Michelangello, nici cu Turnul Eiffel, nu seamănă cu nici o lucrare a unui pictor clasic. Poate nici Picasso n-a fost înţeles la momentul lui. Dar mă îngrijorează că n-a creat aceeaşi stare de spirit în mediul online faptul că se fură Pilonul II de pensii. Este un act de hoţie barbară“.

Potrivit news.ro, Chirica a precizat că lucrarea expusă în centrul oraşului nu a fost încă plătită, deocamdată fiind încheiată doar o convenţie cu artistul german. Oficialii Primăriei Iaşi au menţionat că valoarea instalaţiei este de 71.400 de lei, iar ansamblul stradal a fost achiziţionat în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei 2018.


Sursa VIDEO Facebook Primăria Iaşi -  declaraţia despre Clemens Behr de la min. 19 

„Unele din picturile lui Sabin Bălaşa s-au dus la 25.000, 35.000 sau 45.000 de euro. E mult, e puţin? Din punctul meu de vedere este puţin pentru valoarea lui Sabin Bălaşa. La început, Picasso îşi vindea operele cu o sută de dolari sau de franci, uneori le lăsa aproape gratis, pe o cafea. Acum se bat cu milioanele de euro pe lucrările sale. Nu vreau să mă gândesc ce va fi peste zece ani cu lucrarea lui Clemens Behr“, a adăugat Chirica, citat de news.ro.

Creaţia artistului german a fost amplasată în centrul Iaşiului, instalaţia fiind foarte criticată în mediul virtual. 
       

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite