VIDEO Campanie împotriva agresiunilor la care sunt supuşi profesorii. „Peste 60% dintre cazuri rămân necunoscute“

VIDEO Campanie împotriva agresiunilor la care sunt supuşi profesorii. „Peste 60% dintre cazuri rămân necunoscute“

FOTO USLIP Iaşi

Sindicaliştii din învăţământul ieşean au început o campanie împotriva bullying-ului din şcoli, cu precădere împotriva cadrelor didactice. Reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP) au realizat un scurtmetraj, numit #FărăApărare, care aduce în prim-plan două situaţii de bullying împotriva unor profesori ieşeni petrecute anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

În film joacă şi actriţa Medeea Marinescu, câţiva actori ai Teatrului Naţional din Iaşi, dar şi elevi sau studenţi.

„Peste 10.000 de astfel de cazuri de bullying au loc anual în şcoli, dar cele mai multe dintre ele, aproximativ 60%, nu sunt declarate şi rămân necunoscute, încercând să se rezolve în fiecare unitate şcolară în parte. Nimeni nu a mai gândit până acum o campanie de bullying împotriva cadrelor didactice şi credem că este important să atingem şi această temă”, a precizat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

Pelicula a fost filmată în perioada 22-25 martie, într-o şcoală din judeţul Iaşi, la sediul USLIP şi într-o locuinţă. Pe lângă problema bullyingului împotriva profesorilor, campania va atinge şi problema bullyingului împotriva elevilor. Filmul #FărăApărare va fi prezentat peste o lună la Iaşi şi va fi urmat de o dezbatere. 

Campania anti-bullying, din care face parte şi scurtmetrajul, a fost demarată de USLIP de la mijlocul lunii februarie, iar de atunci s-au alăturat acesteia mai mulţi specialişti în educaţie şi reprezentanţi ai unor instituţii publice.

Sindicaliştii susţin că niciun eveniment din campanie nu este legat de ultimele două scandaluri în care au fost implicaţi doi dascăli ieşeni – profesorul care a corectat greşit lucrarea unui elev şi dirigintele din cauza căruia cinci eleve ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Citiţi şi:

Sindicaliştii din învăţământ îl apără pe învăţătorul care a bulversat un copil cu termenul „patinuar“: „Până acum, cariera dumnealui este una ireproşabilă“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările