VIDEO Bucuria imensă a unor copii care văd marea pentru prima dată. „Ne-am propus să le oferim o săptămână de vis“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Două sute de copii sărmani din judeţul Iaşi, care nu au văzut niciodată marea, au ajuns joi, 11 iulie, pe litoral cu ajutorul preotului Dan Damaschin, de la Biserica „Naşterea Domnului” aparţinând Maternităţii „Cuza Vodă”.

Excursia are loc deja de câţiva ani, la iniţiativa preotului, care strânge în fiecare vară donaţii de la binevoitori pentru a împlini visul copiilor din familii defavorizate. 

Anul acesta, prin Asociaţia „Glasul Vieţii”, au fost adunaţi, din donaţii, aproape 40.000 de euro, bani care au făcut posibilă vacanţa copiilor pe plajă. Cei 200 de copii, însoţiţi de preot şi voluntarii asociaţiei, au plecat către Marea Neagră miercuri seară, 10 iulie.

„Dorinţa mea este ca toţi aceşti copii să fie cât mai fericiţi. Ne-am propus împreună cu donatorii şi voluntarii să le oferim o săptămână de vis, în care să nu refuzăm nimic din ceea ce un copil crescut într-o familie normală are acasă. De aceea plecăm la mare, unde va fi baie pe săturate, mare pe săturate. Cu ajutorul lui Dumnezeu am adunat în ultima perioadă oameni cu suflet mare şi foarte sensibili şi până în prezent mare parte din cheltuielile pentru această vacanţă sunt asigurate”, a precizat preotul Dan Damaschin.

Părintele Damachin organizează, pe lângă vacanţa la mare, mai multe proiecte caritabile cu ajutorul cărora în ultimii ani a sprijinit peste 2.000 de copii cu alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de igienă sau chiar bani. Cei care vor să-i vină în ajutor cu donaţii, îl pot contacta la numărul 0744.798.610 sau pe pagina persoană de Facebook.

Citiţi şi:

Preotul care ajută 100 de micuţi să se bucure de 1 Iunie. „Un copil nu ar trebui să aibă grija mesei zilnice sau să cunoască textura noroiului pe tălpile goale“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite