Victimele de la Colectiv, comemorate la Iaşi. „Statul român nu a avut grijă nici măcar de supravieţuitori“

Victimele de la Colectiv, comemorate la Iaşi. „Statul român nu a avut grijă nici măcar de supravieţuitori“

Câţiva ieşeni au scris pe un palet din lemn „Targă Colectiv”.

La patru ani de la incendiul care a mistuit clubul Colectiv din Bucureşti, zeci de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi, acolo unde sunt afişate câteva fotografii cu tinerii care şi-au pierdut viaţa în noaptea de 30 octombrie 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numele clubului Colectiv a fost scris din lumânările aprinse în Piaţa Unirii în seara zilei de 30 octombrie, iar câţiva ieşeni au scris pe un palet din lemn „Targă Colectiv”, criticând astfel modul în care salvatorii au gestionat situaţia în noaptea tragediei.

Oamenii veniţi la comemorare s-au arătat nemulţumiţi că nu s-a schimbat nimic nici acum, la patru ani de la tragedia care a îndoliat România. „Nu s-a schimbat nimic, nici nu cred că se va schimba. Am venit aici pentru că, dincolo de emoţiile şi durerile noastre, trebuie să comemorăm aceste victime”, a spus Silviu, 31 ani.
 
În Piaţa Unirii din Iaşi au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Asociaţiei „Împreună pentru A8”. Ionel Apostol, membru al asociaţiei care militează pentru construirea Autostrăzii Ungheni - Iaşi - Tg.Mureş, spune că statul român nu a avut grijă nici măcar de supravieţuitori.
 
„64 de tineri au murit în condiţiile alea, iar statul român nu a avut grijă nici măcar de supravieţuitori. Eu nu o să pot să înţeleg cum dorm liniştiţi acasă cei responsabili de această situaţie: ministrul sănătăţii de atunci, primarul de sector, primarul general al Capitalei. Cea mai mare problemă este că încearcă să ascundă în continuare tragedia care s-a întâmplat la Colectiv”, a declarat Ionel Apostol.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: