Veşti bune în legătură cu starea de sănătate a fetiţei opărite cu ciorbă. Ce spun medicii

Veşti bune în legătură cu starea de sănătate a fetiţei opărite cu ciorbă. Ce spun medicii

FOTO Arhiva Adevărul

Medicii ieşeni spun spun că starea fetiţei în vârstă de un an şi nouă luni este una „mulţumitoare”. Astfel, cazul va continua să fie tratat la Iaşi.

Veşti bune în legătură cu starea de sănătate a fetiţei opărite cu ciorbă. Fetiţa transferată sâmbătă seara, 27 februarie, de la Huşi la Spitalul de Copii din Iaşi, cu arsuri pe 40% din corp, a fost detubată şi respiră singură. 

Medicii ieşeni spun spun că starea fetiţei în vârstă de un an şi nouă luni este una „mulţumitoare”, având în vedere leziunile pe care le-a suferit. Astfel, cazul va continua să fie tratat la Iaşi.
 
„Suntem foarte mulţumiţi de evoluţia sub tratamentul maximal instituit şi sper să continuăm în acelaşi trend ascendent. Din punct de vedere al terapiilor instituite din partea Compartimentului de Chirurgie Plastică şi managementului din Terapie Intensivă considerăm că nu suntem depăşiţi, din contră starea fetiţei este foarte bună şi credem că e în avantajul ei să continue tratamentul la Iaşi”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Iaşi. 
 
Alături de fetiţă este internată şi mama sa, căreia i s-au explicat paşii care urmează să fie făcuţi în tratamentul său.
 
Fetiţa şi fratele ei au ajuns sâmbătă, 27 februarie, la Spitalul din Huşi, judeţul Vaslui, cu arsuri grave, după ce s-au opărit cu ciorbă fierbinte. Iniţial, fetiţa, care era în stare critică, a fost evaluată cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, însă ulterior medicii au stabilit că acestea se întind pe circa 40% din corp.
 
Sâmbătă seară, 27 februarie, fetiţa a fost dusă la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi, fiind transportată cu un elicopter SMURD, de la Huşi.


Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările