Verdict în cazul uciderii prin incendiere a canotoarei de la Iaşi: criminalul va sta peste două decenii în puşcărie

Verdict în cazul uciderii prin incendiere a canotoarei de la Iaşi: criminalul va sta peste două decenii în puşcărie

Canotoarea Oana Albu a murit în chinuri după ce soţul ei a incendiat-o FOTO Facebook

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat pe ieşeanul Gabriel Albu, acuzat că a provocat moartea soţiei sale, canotoarea Oana Albu, la 23 de ani de închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sentinţa judecătorilor ieşeni este definitivă. În primă instanţă, Tribunalul Iaşi decisese ca Albu să achite 300.000 de lei daune morale familiei victimei. 
 
Potrivit rechizitoriului, bărbatul şi-ar fi incendiat soţia în urma unui conflict verbal, Albu fiind supărat că socrii săi nu îi fac acte pe casă.De altfel, se arată în documentul citat, între soţii Gabriel şi Andreea Albu aveau loc certuri dese din acest motiv. Cei doi erau căsătoriţi din vara anului 2012 şi locuiau în aceeaşi curte cu părinţii canotoarei. De multe ori, bătrânii asistau neputincioşi la certurile dintre tineri.
 
Pe 19 iulie 2013, după ce a luat salariul , Gabriel Albu a consumat băuturi alcoolice şi a ajuns acasă în jurul orei 22.00. A început să se certe cu soţia din cauza actelor de pe casă ameninţând-o, totodată, că dacă problema nu se va rezolva o va părăsi. Pentru a fi mai convingător, bărbatul şi-a scos dintr-un dulap hainele şi le-a pus în mijlocul camerei. Oana Albu i-a cerut atunci să nu plece şi s-a aşezat peste lucrurile soţului ei. Acesta a ameninţat-o de mai multe ori că îi va da foc însă pentru că soţia sa a rămas neclintită a mers în curte de unde a luat o canistră de cinci litri cu benzină.
 
Ulterior, Albu a turnat combustibilul peste consoartă şi haine declaşând şi o brichetă. Cuprinsă de flăcări, Oana Albu a ieşit din locuinţă fiind întâmpinată de părinţii ei, sora mai mică şi un prieten de-al acesteia. Oamenii au adus mai multe găleţi cu apă cu care au reuşit să stingă focul. În acel timp vecinii au sunat la 112 pentru a chema Pompierii şi o Ambulanţă. Pentru că locuiau într-o zonă nepietruită, Oana Albu şi cu mama sa au mers în întâmpinarea echipajului medical aproximativ un kilometru.
 
Oana Albu a ajuns conştientă la Ambulaţă şi a reuşit să spună ce i s-a întâmplat. Ulterior, a fost transportată la Spitalul “Sfântul Spiridon”, unde a fost operată şi transferată la Bucureşti. Avea arsuri pe 75% din corp şi pe 4 august a murit. 
 
În perioada în care soţia sa a fost în agonie, Gabriel Albu a refuzat să dea declaraţii sperând că victima îşi va reveni şi va spune că totul a fost un accident. După ce a fost înştiinţat că sportiva a decedat, agresorul a spus el însuşi că a fost un accident, fiind contrazis însă de rezultatele anchetei.
 
Oana Albu, fostă Cârjă, a fost sportivă de performanţă ea activând în trecut la Clubul Sportiv Municipal din Iaşi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: