Vasile Astărăstoae a demisionat din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor, la o zi după ce a fost condamnat

Vasile Astărăstoae a demisionat din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor, la o zi după ce a fost condamnat

Vasile Astărăstoae a demisionat din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România

Profesorul Vasile Astărăstoae a demisionat din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România în cursul dimineţii de vineri, la o zi după ce a fost condamnat de Judecătoria Iaşi pentru conflict de interese.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesorul ieşean Vasile Astărăstoae şi-a dat demisia, în cursul zilei de vineri, 27 martie, din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România.

Astărăstoae şi-a anunţat demisia vineri dimineaţă, la o şedinţă a Colegiului desfăşurată la Bucureşti.

Decizia fostului rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi vine după ce, joi, a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Informaţia a fost confirmată pentru Adevărul de către oficiali din cadrul Colegiului Medicilor din România. Luminiţa Vâlcea, purtător de cuvânt al Colegiului Medicilor din România, a precizat că Vasile Astărăstoae şi-a anunţat demisia verbal, urmând ca acesta să fie depusă în Consiliu Naţional pe 17 aprilie. "Tot atunci urmează să se stabilească o formă de interimat al colegiului, până la alegerile care vor avea loc la sfârşitul acestui an", a spus Vâlcea.

Înlocuitorul său va fi desemnat la următoarea şedinţă a structurii, ce va avea loc pe 17 aprilie.

Vom reveni cu informaţii!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: