USR-PLUS a câştigat alegerile în cel mai mare oraş din Moldova. PSD a fost zdrobit în municipiul Iaşi

USR-PLUS a câştigat alegerile în cel mai mare oraş din Moldova. PSD a fost zdrobit în municipiul Iaşi

În Iaşi, alegerile au fost câştigate de alinaţa USR-PLUS

Rezultatele parţiale ale alegerilor europarlamentare din 2019 arată că alianţa USR-Plus a câştigat atât în oraşul, cât şi în judeţul Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În municipiul Iaşi, USR-PLUS a obţinut un scor convingător, de aproximativ 37 de procente, situându-se detaşat pe locul 1. 

Alianţa a câştigat şi în judeţ, unde a obţinut în jur de 27% din voturi, conform rezultatelor Biroului Electoral Central, prelucrate în baza a 98% din voturi. 

În municipiul Iaşi, pe locurile 2 şi 3 s-au situat PNL şi PSD, cu 18, respectiv 15 procente. Clasamentul a fost similar şi în judeţul Iaşi, unde PNL a obţinut 25% iar PSD 20%. 

La închiderea secţiilor de votare, prezenţa la urne în judeţul Iaşi era de 43,72%, ceea ce înseamnă că la vot s-au prezentat 338.839 de alegători pentru europarlamentare. Dintre aceştia, 190.391 au votat în mediul urban şi 148.469 în rural. În municipiul Iaşi a fost înregistrat un record istoric în ceea ce priveşte prezenţa la alegerile europarlamentare, fiind trecut pragul de 50%.

Citiţi şi:

Buletinele pentru europarlamentare au ajuns în Republica Moldova

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: