Ursul de Aur a ajuns la Iaşi. Spectatorii se pot fotografia alături de celebra statuetă la premiera filmului "Poziţia copilului"

Ursul de Aur a ajuns la Iaşi. Spectatorii se pot fotografia alături de celebra statuetă la premiera filmului

Actriţa Nataşa Raab şi producătorul executiv Valentino Rudolf au făcut o prezentare amplă filmului "Poziţia copilului" în Sala Mare a Primăriei Iaşi FOTO Adevărul

Echipa de promovare a filmului "Poziţia copilului" a ajuns astăzi, 14 martie, la Iaşi. Pelicula premiată cu Ursul de Aur la Berlin va avea proiecţia de gală în această seară.

Filmul "Poziţia Copilului" va fi proiectat în premieră la Iaşi, astăzi, 14 martie, de la ora 19.00, la Cinema City Iulius Mall. Cinefilii ieşeni care nu au reuşit să obţină bilete pentru spectacolul din această seară pot urmări filmul în intervalul 15-21 martie. Pelicula va fi difuzată zilnic, în trei serii, de la orele 15.00, 16.50 şi 19.10.

Detalii despre realizarea şi scenariul filmului au fost prezentate pe larg astăzi în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat producătorul Ada Solomon, producătorul executiv Valentino Rudolf şi actriţa Nataşa Raab. Regizorul Cătălin Peter Netzer nu a putut ajunge la întâlnire din cauza unei viroze respiratorii puternice pe care a contactat-o ieri la Bacău. Spectatorii care vor fi prezenţi la premiera din această seară vor putea sta de vorbă, însă, cu actorul Florin Zamfirescu. Producătorii filmului au promis că spectatorii au liber să atingă şi să se fotografieze cu celebra statuetă câştigată de România la Berlinală. Ursul de Aur are o greutate de 2,5 kilograme. Este din bronz masiv, poleit cu doar 3,2 grame de aur.

"Poziţia copilului" este cel mai vizionat film românesc în weekend-ul de lansare din ultimii zece ani. "19.729 de oameni au vizionat pelicula premiată cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin la premieră. A surclasat producţii ca „Minte-mă frumos”, de Iura Luncaşu (14.011 în primul weekend) şi „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu (13.929 spectatori), cele două titluri autohtone aflate în topul box office-ului pe 2012. „Poziţia copilului” a excelat şi la capitolul încasări, cu 259.217 de lei, cele mai mari pentru un film românesc, în primul weekend, în ultimii 20 de ani", au precizat oficialii studioului Parada Film.

Actriţa Nataşa Raab speră ca mulţi tineri să ajungă în sălile de cinematografe din România în care filmul va fi difuzat în perioada următoare. "Am văzut mulţi tineri la proiecţiile pe care filmul le-a avut până acum în ţară şi mă încurajează să cred că publicul tânăr se întoarce în cinematografe. Filmul acesta este o radiografie foarte pertinentă a parveniţilor de după Revoluţie. Este foarte bine spus cinematografic. Este o poveste care ţine publicul cu sufletul la gură. Pentru aceasta este meritul montajului, regiei, distribuţiei", a spus Nataşa Raab la Iaşi. Actriţa joacă rolul Olgăi Cerchez, prietena/matuşa/avocata personajului principal, Luminiţa Gheorghiu.

Scenariul urmăreşte relaţia dintre o mamă şi fiul ei până aproape de complexul oedipian.A fost descris de critici ca o "drama unei familii disfuncţionale ca urmare a tiraniei materne". Este inspirat dintr-un fapt real petrecut în România postcomunistă, în care o femeie încearcă să-şi salveze de la închisoare fiul care a comis un accident de circulaţie mortal. 

Numele filmului a fost inspirat de o scenă care, paradoxal, a fost tăiată la montaj. Este vorba despre o poziţie de yoga adoptată de personajul principal, Cornelia Făgărăşanu, interpretată de Luminiţa Gheorghiu, spre finalul peliculei.

"Bugetul filmului este de 860.000 de euro şi a fost filmat în 30 de zile. Am depăşit această sumă. Ca să vă faceţi o idee, numai trailer-ul peliculei "Oz: The Great and Powerful", cu care să zicem că suntem la concurenţă în cinematografe în această perioadă, costă de trei ori mai mult", a precizat Valentino Rudolf, producătorul executiv. 

"Poziţia copilului" a impresionat distribuitori din toată lumea, iar producătorii filmului românesc care se anunţă cel mai mare comerţ comercial românesc după "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" au semnat deja contracte de difuzare pe mai multe continente şi se pregătesc să intre şi pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

Echipa filmului:
Călin Peter Netzer (scenariu şi regie), Ada Solomon (producător), Răzvan Rădulescu (scenariu), Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Ilinca Goia, Florin Zamfirescu, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov (actori), Oana Giurgiu (coproducător), Valentino Rudolf (producător executiv), Andrei Butică (imagine), Cristian Tarnoveţchi (sunet), Dana Lucreţia Bunescu (montaj şi editare sunet), Irina Marinescu (costume), Dana Roseanu (machiaj), Mălina Ionescu (scenografie).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările