Urmările incendiului devastator care a îngropat Iaşul într-un smog imens. 30 de tone de haine, plastic şi patru case au ars

Urmările incendiului devastator care a îngropat Iaşul într-un smog imens. 30 de tone de haine, plastic şi patru case au ars

Incendiul a acoperit în fum centrul Iaşului FOTO Facebook/ Silviu Gurlui

Reprezentanţii Inspectoratului penttru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi au declarat lichidat incendiu ce a izbucnit marţi, 26 mai, în Iaşi, abia după opt ore de la sesizarea de la 112.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incendiul ce a izbucnit pe stradela Vântu nr. 3 a cuprins un depozit de textile şi de materiale plastice ce aparţine firmei Timtex Company din oraş. Societatea produce în special şosete şi ciorapi, fiind pe piaţă încă din 1994. 
 
Până la acest moment, autorităţile nu au anunţat care ar putea fi cauza incendiului. Acesta a izbucnit în jurul orei 17.20, în doar câteva minute întreaga zonă – una foarte circulată în Iaşi, fiind învăluită de fum. Imagini postate ulterior pe reţelele sociale sau de presa locală au arătat că fumul putea fi observat şi de la peste 10 kilometri distanţă, din localităţile limitrofe ale Iaşului. 
 
„În zona de manifestare a incendiului au fost mobilizate cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, trei autocisterne, o autospecială de descarcerare, un echipaj S.M.U.R.D. de prim ajutor şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple.Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia persoanelor din proximitatea zonei afectate, a fost transmis mesaj prin sistemul RO-ALERT”, au precizat reprezentanţii ISU. 
 
 
Peste 50 de pompieri au participat la misiunea de stingere a focului, a mai arătat ISU. O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. E vorba de o femeie care se afla la locul incendiului şi care a suferit un atac de panică. 

 
Au ars aproximativ 30 de tone de materiale textile şi mase plastice, incendiul propagându-se la patru locuinţe individuale situate în vecinătatea zonei afectate.
 
Incendiul a fost stins în dimineaţa zilei de 27 mai, în jurul orei 01.37, după opt ore de luptă cu flăcările. „Intervenţia pompierilor ieşeni a fost una dificilă deoarece în interiorul halei se afla o cantitate foarte mare de materiale textile si mase plastice, intervenţia fiind îngreunată de cantitatea mare de fum degajată. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire. În sprijin, la locul intervenţiei au participat şase cisterne pentru transport apă din cadrul societăţilor din subordinea Primăriei municipiului Iaşi, 2 cisterne de transport apă din cadrul regiei de distribuţie a apei S.C. Apa Vital S.A şi trei autospeciale ale serviciilor private pentru situaţii de urgenţă aparţinând S.C. Antibiotice S.A. şi S.C. Pompieru-Prest S.A.”, au mai transmis reprezentanţii ISU Iaşi. 

Filmare realizată cu drona, în timpul incendiului SURSĂ: Vasile Simon 

 

 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: