UPDATE Moldova a ieşit de sub cod portocaliu la ora 14.00. Regiunea rămâne sub cod galben până diseară

UPDATE Moldova a ieşit de sub cod portocaliu la ora 14.00. Regiunea rămâne sub cod galben până diseară

Codul portocaliu de vreme rea a mobilizat drumarii

Avertizarea a fost instituită din dimineaţa zilei de 25 ianuarie şi până pe la orele prânzului. Ieşenii sunt sfătuiţi să evite deplasările în afara municipiului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ora 15.18: Inspectoratul General al Poliţiei informează că două trenuri care treabuiau să plece pe ruta Tecuci-Fălciu-Iaşi-Braşov au fost anulate din cauza condiţiilor meteorologice.

Ora 14.35: Comandamentul de Iarnă al Guvernului a retrogradat codul meteo de avertizare de la portocaliu la galben pentru toată Moldova. Avertizarea rămâne valabilă cel puţin până la orele serii. Trei drumuri judeţene din judeţul Iaşi sunt închise în continuare, dar viteză vântului a scăzut considerabil, iar deszăpezirea se poate face.   

Ora 12.25: Două drumuri judeţene din Iaşi au fost închise. Este vorba despre DJ 281 Sireţel - Lespezi şi de 244 F Mosna - Bohotin - Grozeşti. Drumarii spun că a fost necesară închiderea şoselelor din cauza viscolului puternic şi a necesităţii de a interveni în linişte cu utilajele de deszăpezire. Pe ruta Iaşi - Albiţa a fost impusă restricţie de circulaţie pentru vehiculele mai mari de 3,5 tone şi s-a cerut suplimentarea utilajelor de deszăpezire. Se circulă foarte greu pe toate drumurile, iar autorităţile recomandă şoferilor să nu plece la drum în afara oraşelor.

Ora 10.00: Codul portocaliu a fost prelungit până la ora 20.00. Opt drumuri naţionale sunt închise  în Moldova şi 35 de localităţi nu au curent electric.        

La Iaşi ninge viscolit de la primele ore ale dimineţii, atât în judeţ, cât şi în municipiu.

Ora 08.33: Cu toate acestea, drumarii susţin că nu s-a înregistrat nicio problemă pe şosele. ”De la ora 2.00 a început să ningă, iar noi am început să acţionăm de la ora 4.00. Deocamdată nu este niciun fel de problemă, dar ne aşteptăm să fie”, susţine dispecerul de la Drumuri Judeţene.

Meteorologii au anunţat cod portocaliu de ninsoare şi vânt pentru judeţele Iaşi, Neamţ, Bacău, Suceava, Vrancea, Galaţi şi Buzău. În aceste zone se va depune un strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări care vor depăşi la rafală 70 de kilometri pe oră şi va fi viscol. Vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările