UPDATE Trei muncitori chinezi, striviţi de o platformă prăbuşită pe şantierul imobiliar Palas din Iaşi GALERIE FOTO şi VIDEO

UPDATE Trei muncitori chinezi, striviţi de o platformă prăbuşită pe şantierul imobiliar Palas din Iaşi GALERIE FOTO şi VIDEO

Bărbatul a fost transportat la spital Foto: Arhivă

O platformă de beton a căzut ieri după-amiază de pe unul dintre imobilele care se construieşte în centrul oraşului strivind trei muncitori de origine chineză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ora 19.15: Şeful de şantier de la Palas împreună cu reprezentanţii ISU au făcut prezenţa muncitorilor care lucrau la construcţii şi au confirmat că doar trei muncitori au fost prinşi sub dărâmături. La faţa locului au ajuns şi angajaţi ai Inspectoratului Teritoarial de Muncă pentru a verifica cum s-a întâmplat accidentul.


Daţi CLICK pe poze pentru o FOTOGALERIE CU VICTIMELE ACCIDENTULUI DE MUNCĂ DE LA PALAS

Ora 19.00: „La Spitalul «Sf. Spiridon» au ajuns trei persoane rănite pe şantier. Un bărbat în jur de 50 de ani s-a prezentat în stare mai gravă, cu traumatisme cranio-cerebrale şi fractură de bazin. Un alt bărbat de 30 de ani are policontuzii, iar altul de 25 de ani, fractură la membrul inferior. Toţi trei vor fi supuşi investigaţiilor pentru a vedea dacă au nevoie de intervenţii chirurgicale“, a spus medicul Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului.

Ora 18.45: Unul dintre cei trei muncitori chinezi răniţi este chiar şeful echipei de angajaţi de pe şantier.

Ora 18.25: Platforma care a căzut pe muncitori fusese turnată proaspăt. În prezent, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi dirigintele de şantier fac prezenţa angajaţilor din zona în care s-a întâmplat accidentul.

„Am fost solicitaţi să intervenim întrucât o platformă de ciment proaspăt turnată a căzut peste muncitorii care efectuau lucrările necesare. Au fost extrase trei victime de sub cimentul proaspăt. Conducerea şantierului efectuează prezenţa pentru a elucida prezenţa altor victime de sub dărâmături“, a spus Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISU.

Doi dintre cei trei muncitori chinezi prezentau fracturi multiple. Toate cele trei victime au fost transportate de urgenţă la Spitalul „Sf. Spiridon“.

Ora 18.06: Trei dintre victime au fost scoase de sub dărâmături, fiind vorba despre muncitori de origine chineză. Conform reprezentanţilor ISU, două dintre acestea sunt în stare de semi-conştienţă, iar una este conştientă. Cu toate acestea, nu se ştie numărul exact de victime prinse sub placa de beton, deoarece dezvoltatorii ansamblului imobiliar nu au făcut până acum prezenţa angajaţilor, pentru a vedea câţi lipsesc.

Din primele cercetări, se pare că structura de rezistenţă a unui imobil a cedat în timp ce unii dintre muncitori lucrau la un etaj inferior al clădirii.

Ora 17.55: Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au fost anunţaţi de cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă despre eveniment. Un inspector a fost trimis la şantierul Palas pentru a vedea cum s-a întâmplat accidentul. „Din câte am înţeles, nu este un accident mortal şi se pare că este implicat şi un muncitor chinez“, a precizat George Tanasievici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Muncă Iaşi.

Ora 17.40: Prima maşină de la SMURD a ajuns la faţa locului în câteva minute. În total, patru autospeciale au ajuns la şantierul de la Palas pentru a prelua răniţii care sunt în stare foarte gravă.

Citeşte şi:

Accident de muncă la Palas. Unui bărbat de 50 de ani i-a căzut o scândură în cap

Lucrări fără acoperire legală pe şantierul Palas

Vom reveni cu amănunte şi imagini de la faţa locului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările