Un salariat ieşean câştigă în medie de cinci ori mai puţin decât cel mai sărac angajat luxemburghez

Un salariat ieşean câştigă în medie de cinci ori mai puţin decât cel mai sărac angajat luxemburghez

Ieşenii încă nu reuşesc să balanseze veniturile şi cheltuielile

Românii se clasează pe penultima poziţie în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte salariul minim pe economie. Cu 676 de lei, am reuşit să-i depăşim doar pe bulgari care sunt remuneraţi cu 510 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clasamentul a fost realizat de Econtext.ro pe baza datelor obţinute de la institutele de statistică din fiecare ţară în parte.

Pe prima poziţie în clasament se află Luxemburg, unde salariul minim a fost stabilit la 1.758 de euro, echivalentul a 7.295 de lei.

Angajaţii ieşeni, plătiţi cu 10% mai puţin decât media pe ţară

Practic, cel mai mic salariu al unui angajat luxemburghez a fost de cinci ori mai mare decât remuneraţia medie a unui salariat ieşean. Cu toate acestea, ieşenii sunt cei mai bine plătiţi angajaţi din Regiunea de Nord Est. Salariul mediu primit de un angajat din judeţ este de 1.337 de lei. Cele mai mari lefuri le primesc cei din servicii, urmaţi de salariaţii din industrie şi construcţii şi din agricultură.

Pe locul secund între judeţele Moldovei se clasează Bacăul, cu 1.243 de lei. Acesta este urmat de judeţele Botoşani, cu 1.210 lei, Suceava, cu 1.082 de lei şi Neamţ, cu 1.063 de lei.

Cele mai mici salarii din Regiunea de Nord Est au fost încasate de către angajaţii din judeţul Vaslui. Aceştia au fost plătiţi în medie cu 996 de lei. Agricultura este domeniul în care se pare că se câştigă cel mai bine în judeţ, remuneraţia medie fiind de 1.048 de lei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările