Un român a dat 2.000 de euro pentru un permis auto scos la imprimantă. Cât a condus până când l-a prins Poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Permisul de conducere s-a dovedit a fi fals FOTO Arhivă
Permisul de conducere s-a dovedit a fi fals FOTO Arhivă

Un tânăr de 23 de ani din comuna Ţibăneşti, judeţul Iaşi, a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare după ce a fost prins conducând fără permis de conducere. El a prezentat poliţiştilor un permis fals, pe care l-ar fi cumpărat cu o sumă foarte mare.

Ieşeanul Costel Pătraşcu a fost condamnat şi pentru infracţiuni de fals după ce a prezentat poliţiştilor un permis de conducere contrafăcut. Pătraşcu a fost oprit de Poliţie pe 26 decembrie 2019, în a doua zi de Crăciun, în timp ce conducea un Audi A 4 pe raza comunei Ţibăneşti.

“În urma examinării permisului de conducere prezentat pentru control, s-a constatat faptul că acesta prezenta mai multe elemente de siguranţă neconforme ce au condus la suspiciuni cu privire la autenticitatea înscrisului prezentat, motiv pentru care s-a procedat la conducerea numitului la sediul Postului de Poliţie Ţibana”, au precizat judecătorii.

Permisul de conducere al individului ar fi fost emis de autorităţile din Republica Moldova însă Consulatul General al ţării vecine a infirmat că traşcu ar avea permis în Basarabia. O expertiză a relevat că documentul a fost realizat la o imprimantă cu jet de cerneală color. 

Patraşcu Costel a mai declarat că permisul de conducere l-a obţinut cu ajutorul unui consătean pe nume B.F., iar în luna aprilie a anului 2019 i-a dat suma de 2.000 de euro pentru a obţine permisul de conducere. La solicitarea numitului B.F. i-a dat acestuia cartea de identitate la care acesta i-a făcut o poză cu telefonul mobil şi totodată B.F. i-a făcut şi lui o fotografie”, se mai arată în motivarea sentinţei Judecătoriei, care nu e definitivă şi a fost atacată cu apel.

Vă mai recomandăm şi:

Respectul pentru lege al unui militar ieşean. Alcoolemia incredibilă pe care o avea când a lovit în trafic un poliţist

Misterul sinuciderii unui tânăr poliţist criminalist. Apropiaţii spun că era terorizat de şeful direct

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite