Un puşcăriaş din Iaşi şi-a luat licenţa în Drept cu o lucrare despre înşelăciune, infracţiunea pentru care a fost condamnat UPDATE

Un puşcăriaş din Iaşi şi-a luat licenţa în Drept cu o lucrare despre înşelăciune, infracţiunea pentru care a fost condamnat UPDATE

Marius Hriţcu Sursa: BZI

Marius Hriţcu, de 51 de ani, închis la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, a susţinut în sesiunea din februarie teza de licenţă în Drept, la Universitatea privată „Petre Andrei“. Deţinutul a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de înşelăciune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ora 16.20: În timpul facultăţii, deţinutul de 51 de ani care a luat 9.50 la teza de licenţă susţinută în această lună, era un student model. „Ţin minte că venea la ore şi era activ. Mă asalta mereu cu întrebări concrete, purtam discuţii fundamentate teoretic. Era preocupat de domeniul ştiinţelor penale“, a spus profesorul Radu Mogoş de la Facultatea de Drept.

Marius Hriţcu a terminat facultatea în urmă cu trei ani, dar nu şi-a dat licenţa. A profitat de timpul petrecut în penitenciar ca să-şi definitiveze lucrarea şi să se prezinte cu ea în faţa comisiei de examinare.

Ora 14.00: Marius Hriţcu i-a impresionat pe membrii comisiei de licenţă, dar şi pe profesorul îndrumător al tezei de licenţă. „Cunoaşte foarte bine toate aspectele înşelăciunii, o infracţiune complexă. A avut o lucrare bine fundamentată. M-a impresionat pentru că stăpânea foarte bine materia. S-a pregătit foarte bine şi a luat notă mai mare decât mulţi studenţi care nu au avut regimul lui“, a declarat pentru  iasi.adevarul.ro Radu Mogoş, profesorul coordonator al lucrării de licenţă. El a preluat lucrarea la sfârşitul anului trecut, după ce profesorul de drept Gheorghe Nistoreanu din Bucureşti, cu care s-a pregătit iniţial deţinutul, a încetat din viaţă.

Ora 13.20: Membrii din comisia de examinare spun că puşcăriaşul a avut o lucrare despre înşelăciune. Ieşeanul de 51 de ani a fost condamnat la închisoare în urmă cu mai mulţi ani pentru tentativă de înşelăciune. Potrivit magistraţilor, Marius Hriţcu, în calitate de administrator al firmelor Il Condor SRL şi Sarmisegetuza SRL, nu a ţinut la zi evidenţa contabilă şi a folosit bunurile firmei în scopuri personale.

Procurorii au mai stabilit că Hriţcu a vândut una dintre societăţi unui sudanez, deşi avea datorii la bancă mari la bancă şi impozite neplatite, după care a făcut patru facturi şi 12 chitanţe fiscale false pentru bunuri de peste 300 de milioane de lei. Ieşeanul s-a declarat atunci nevinovat.

Ora 13.05: Puşcăriaşul a primit o zi de învoire din închisoare ca să poată să susţină licenţa. „Persoana condamnată aflată în custodia Penitenciarului Iaşi a beneficiat în data de 18.02.2012 de o învoire de o zi în pentru susţinerea examenului de licenţă, în domeniul Drept, specializarea Drept“, a declarat Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Iaşi.

Sentinţă şoc: avocat din Iaşi condamnat la trei ani de închisoare

Marius Hriţcu a promovat examenul cu nota 9.50. „Îmi amintesc că a fost un candidat bine pregătit, un om decent, care a susţinut teza coerent, nu a ieşit din regula generală a susţinerii examenului de licenţă. Dacă nu ştiam că este deţinut nici nu ne dădeam seama. A fost evaluat obiectiv“, a precizat şi Cristian Bocancea, decanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei“ din Iaşi.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro ca să afli cele mai importante evenimente din capitala Moldovei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările