Un poliţist ieşean a refuzat mită de şase ori, în ultimii patru ani. Cel mai recent flagrant a vizat un plic cu 100 de euro

Un poliţist ieşean a refuzat mită de şase ori, în ultimii patru ani. Cel mai recent flagrant a vizat un plic cu 100 de euro

Poliţistul Cătăilin Ghimpu de la Rutieră a refuzat mita FOTO

Un bărbat de 40 de ani, care a condus fără permis, a fost prins dând mită unui poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi – Secţia 8 Poliţie Rurală Leţcani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, agentul Cătălin Ghimpu a sesizat fapta de corupţie a unui cetăţean în vârstă de 40 ani, care i-a oferit mită, încercând să scape în acest fel de răspunderea penală, după ce fusese identificat în timp ce conducea fără permis de conducere un autoturism ce nu avea drept de circulaţie în România. Poliţistul este la al şaselea denunţ de acest gen în ultimii 4 ani.
 
Flagrantul a fost făcut miercuri 22 august. Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 40 de ani a fost prins când îi dădea agentului de poliţie suma de 100 euro. „Conducătorul auto i-a promis poliţistului şi alte sume de bani, fără a le preciza cuantumul, pentru ca acesta să distrugă actele de constatare întocmite la data de 20.08.2018, după ce l-a depistat în timp ce conducea pe raza comunei Leţcani, judeţul Iaşi, un autovehicul înmatriculat în alt stat, fără drept de circulaţie în România şi fără a deţine permis de conducere“, se arată în anunţul DGA. 
 
Potrivit procurorilor, agentul a mai sesizat D.G.A. în alte cinci cazuri (unul în 2014, trei în 2016, şi unul în 2017), toate cele cinci denunţuri fiind materializate în acţiuni de prindere în flagrant, iar cauzele finalizate prin rechizitorii.
 
Bărbatul prins în flagrant s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru dare de mit. S-a dispus instituirea controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: