Un pedofil american, primul puşcăriaş faimos care a scris o carte şi a fost eliberat mai devreme din închisoare în România: povestea lui Kurt Treptow

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu mulţi ani înainte ca inspiraţia ştiinţifică să îi cuprindă pe puşcăriaşii români, un american condamnat la Iaşi s-a folosit de acest tertip pentru a ieşi mai devreme din penitenciar.

Istoricul american Kurt Treptow a fost la mijlocul anilor 2000 în centru unui scandal de amploare, acoperit inclusiv de cele mai importante publicaţii internaţionale.

Scandalul a izbucnit în 2002, în septembrie, atunci când anchetatorii din Iaşi au descins în apartamentul lui Kurt Treptow din Iaşi, de unde au ridicat mai multe materiale video şi foto ce conţineau imagini pornografice. S-a concluzionat că Treptow, împreună cu iubita sa Tatiana Popovici, ar fi realizat sute de astfel de imgini, foto sau video, în care apăreau în ipostaze intime alături de copii.

A urmat o anchetă ciudată, în care mulţi dintre procurorii de la Iaşi au refuzat să vorbească despre caz, iar dosarul a fost preluat de Parchetul General. În timpul cercetărilor, Ioan Talpeş, pe atunci consilierul prezidenţial a lui Ion Iliescu, şeful statului, spunea despre Treptow că „este un om deosebit“, iar în presă a apărut pentru prima dată ipoteza că Treptow ar fi fost, de fapt, un spion trimis de CIA în România. Pe 11 decembrie 2002, s-a dat prima sentinţă în dosar. Şapte ani de închisoare cu executare atât pentru Kurt Treptow, cât şi pentru Tatiana Popovici.

image

Carte despre Vlad Dracu

Decizia devenea definitivă un an mai târziu, iar istoricul american era închis în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi. În timpul detenţiei, a scris cartea despre Vlad Dracul, motiv pentru care a fost eliberat condiţionat înainte de a ispăşi perioada efectivă care l-ar fi făcut propozabil pentru eliberare. A ieşit din puşcărie în 2007 şi s-a întors în America, iar până acum nimeni nu a mai ştiut absolut nimic despre el. Cartea „Vlad al III-lea Dracula“, terminată de american în perioada în care se afla încarcerat, poate fi cumpărată cu suma de 184 de dolari de pe Internet. După eliberare, Treptow s-a întors în America, şi-a schimbat numele şi a intrat în politică.

Pentru a-şi ascunde trecutul ruşinos, istoricul şi-a schimbat numele şi a devenit astfel August Kurt Brackob, ocupând funcţia de trezorerier al Libertarian Party of Nevada.

La începutul anului 2013, conducătorul acestei formaţiuni politice din SUA a primit o scrisoare prin care a fost informat despre trecutul ascuns al lui Treptow. A urmat o anchetă, ale cărei rezultate sunt denigratoare atât la adresa sistemului judiciar din ţara noastră, cât şi a guvernului. Şefii pedofilului au ajuns la concluzia că acesta a fost condamnat în România pe nedrept, la îndemnul oponenţilor politici ai americanului.

Mai puteţi citi:

Imagini obţinute de autorităţi, în 2002, din apartamentul lui Kurt Treptow

FOTO Ieri făcea sex cu copiii, azi e politician. Pedofilul Treptow, transformat de americani în victima „guvernului tiranic” din România

Kurt Treptow, intr-o celula cu alti 17 detinuti


 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite