O nouă intervenţie la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi. ISU: Nu există niciun pericol

O nouă intervenţie la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi. ISU: Nu există niciun pericol

Un nou incendiu a izbucnit la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, mai multe echipaje de pompieri fiind trimise miercuri seară la faţa locului.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 21.25 Reprezentanţii ISU spun că alarma privind izbucnirea unui nou incendiu a fost una falsă. ”Am primit un apel prin 112 în jurul orei 20.00 că s-ar fi declanşat un nou incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare. Echipajele de pompieri s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că de fapt nu iese fum, ci s-a format abur de la apa care s-a scurs pe grinzile fierbinţI, în urma operaţiunii de stingere a incendiului de noaptea trecută. Nu există niciun pericol”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU IaşI, Silvia Bolohan.

Reprezentanţii ISU Iaşi spun că mai multe echipaje de pompieri participă la intervenţie.

Potrivit unor martori, flăcările sunt vizibile la etajulal şaselea al clădirii, în zona în care a avut loc incendiul din noaptea de marţi spre miercuri.

Reprezentanţi ai spitalului susţin că nu ar exista persoane afectate, bolnavii de la etajele superioare ale clădirii fiind evacuaţi încă de noaptea trecută.

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi. Iniţial au fost evacuaţi 18 pacienţi situaţi la etajele superioare ale clădirii, ulterior fiind evacuaţi şi pacienţii de la etajele inferioare.

Incendiul a fost stins după şase ore de intervenţie.

Intervenţiile chirurgicale programate, miercuri, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi au fost sistate, iar pacienţii care ar fi trebuit consultaţi au fost trimişi acasă. Conducerea unităţii a anunţat că blocul operator, Secţia ATI, dar şi mai multe saloane au fost afectate de incendiu.

Reprezentanţii ISU au anunţat că Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi a fost sancţionat cu avertisment în cursul anului 2017 întrucât nu deţinea autorizaţie de securitate la incendiu.
citeste totul despre: