Un jandarm a fost condamnat pentru că n-a avut chef să meargă la muncă. Cum s-a apărat acesta în faţa judecătorului

Un jandarm a fost condamnat pentru că n-a
avut chef să meargă la muncă. Cum s-a apărat acesta în faţa judecătorului

Bărbatul a fost condamnat pentru că nu a mers la muncă

Un jandarm în rezervă a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare fiind găsit vinovat pentru insubordonare, infracţiune specifică militarilor. Bărbatul de 47 de ani a părăsit Jandarmeria după ce a fost trimis în judecată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihai Chiriac ar fi comis faptele la finele anului 2016, când lucra în Grupa de Supraveghere şi Intervenţie Paşcani, fiind planificat de serviciu în perioada 19 – 26 decembrie 2016. „La ora 14.00, în data de 22.12.2016 inculpatul era programat să intre în schimbul 2, până la ora 22,00. Inculpatul nu s-a prezentat la program şi nici nu a înştiinţat superiorii despre faptul că nu se prezintă. Lipsa inculpatului a fost sesizată de către plt. adj. R.G.D., care trebuia să predea inculpatului echipamentul pentru misiune. Plt. adj. R. l-a sesizat pe slt. {. privind lipsa inculpatului de la program”, se arată în motivarea primei instanţe.

În acelaşi document se arată că jandarmul a justificat că nu ar fi ajuns la muncă deoarece muncise peste program şi nu a reuşit să ajungă acasă pentru a se odihni. Judecătorii au descoperit, însă, că jandarmul nu a întocmit un raport referitor la presupusa munca în afara programului.

De asemenea, comandantul jandarmului a precizat că a vorbit de trei ori cu Chiriac, cer=ndu-i să vină la muncă. „De fiecare dată, inculpatul a refuzat precizând că este obosit, că este stresat. Conversaţiile au fost realizate prin telefon, dar au fost puse pe difuzorul aparatului astfel că au fost ascultate, auzite şi de către martorii R.D. şi P.C.”, se mai arată în documentul citat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: