Un ieşean condamnat pentru că asculta posturi de radio străine va primi 50.000 de lei daune

Ion Navodaru a câştigat procesul cu statul român şi a obţinut despăgubiri de 50.000 de lei pentru suferinţele din perioada comunistă. Octogenarul a cerut iniţial daune morale de 800.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia instanţei nu este definitivă. În vara acestui an Ion Navodaru a dat statul român în judecată şi a cerut 800.000 de lei daune morale pentru că a fost condamnat la 6 ani de închisoare corecţională şi 3 ani interdicţie cu suspendarea drepturilor pentru uneltire contra ordinii sociale şi agitaţie. În plângerea adresată instanţei, octogenarul povesteşte că s-a înrolat la 18 ani în armată şi a luptat în al doilea Război Mondial.  A fost rănit pe front şi a fost decorat de două ori, iar după terminarea războiului a fost subofiţer activ până în anul 1959, când a fost arestat.

Mai citiţi şi:

Un ieşean închis pentru că asculta posturi de radio străine cere 800.000 de lei daune


Pentru că ar fi ascultat posturi de radio străine, susţinea că actualul regim se va schimba şi că că el va fi primul care va trage în comunişti, şi că le spunea colegilor că în trecut se trăia mai bine a fost condamnat şi i s-a confiscat şi toată averea. „Pe timpul anchetei am fost ţinut într-un spaţiu de câţiva metri pătraţi împreună cu profesorul Traian Gheorghiu, bătut la tălpi , fără hrană, dezbracat, ca să recunosc că am ascultat posturi străine şi au am desfăşurat propagandă nefavorabilă regimului popular", povesteşte octogenarul în plângerea adresată instanţei.

Cât a fost închis soţia bărbatului a divorţat, iar după ce a fost pus în libertate a fost nevoit să locuiască la nişte prieteni şi să lucreze ca muncitor necalificat până în anul 1983 când a ieşit la pensie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările