"Un etaj mai jos", filmul lui Radu Muntean prezentat la Cannes, va avea proiecţie de gală la Iaşi

Secvenţă din filmul "Un etaj mai jos" FOTO filmreporter.ro

Filmul "Un etaj mai jos, regizat de Radu Muntean va avea o proiecţie de gala la Iaşi la care vor fi prezenţi actorii din rolurile principale, Teodor Corban şi Iulian Postelnicu.

Duminică, 20 septembrie, de la ora 19.00, filmul "Un etaj mai jos", regizat de Radu Muntean, va avea o proiecţie specială la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, în prezenţa actorilor din rolurile principale, Teodor Corban şi Iulian Postelnicu. 

După ce a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes, filmul "Un etaj mai jos", cel de-al cincilea lungmetraj din cariera lui lui Radu Muntean, unul dintre cei mai premiaţi regizori români din noua generaţie, poate fi văzut din 18 septembrie în cinematografele din România.

Filmul spune povestea lui Pătraşcu, care, după ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercaţie domestică ce se sfârşeşte cu o crimă, trebuie să înfrunte doi „vecini” foarte apropiaţi: unul este ucigaşul, celălalt este propria sa conştiinţă. Întreaga poveste este redată de actorii Teodor Corban, Iulian Postelnicu şi Oxana Moravec.

După proiecţia de la Cannes, în selecţia oficială Un Certain Regard, filmul lui radu Muntean a avut zeci de cronici pozitive în marile publicaţii ale lumii. „Excelent”, „plin de suspans”, „captivant”, „inteligent”, „extrem de subtil” – sunt câteva dintre complimentele adresate filmului în publicaţii precum „Variety”, „The Hollywood Reporter”, „Screen Daily” sau „The Guardian”. 

De asemenea, pe 12 septembrie, "Un etaj mai jos" a avut premiera nord-americană la cel mai mare festival din America de Nord, Toronto Film Festival, în prezenţa lui Radu Muntean şi urmează, în prima săptămână din octombrie, cel mai important eveniment de gen din Marea Britanie, BFI London Film Festival. 

Despre Teodor Corban, actorul din Iaşi distribuit în unul din rolurile principale din film, celebru, deja, pentru rolul din "Aferim, premiat cu Ursul de Argint la Berlin, revista "Variety” scria: "Corban menţine permanent atenţia camerei, livrând un rol în care interiorul zbuciumat rămâne bine izolat de exterior. E un personaj complet, iar omniprezenţa sa, într-un interval de timp limitat, creşte senzaţia de presiune care-i apasă greu pe suflet. Aura dătătoare de fiori a lui Postelnicu, împietrit într-o figură ameninţătoare, persistă pe ecran chiar şi când el nu e acolo."

Iulian Postelnicu, celălalt actor distribuit într-un rol principal în "Un etaj mai jos", a jucat în numeroase filme de televiziune şi emisiuni de divertisment, printre care Serviciul Român de Comedie. A avut, de asemenea, roluri secundare în filmele lui Adrian Sitaru, "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" şi "Domestic", precum şi în "Funeralii fericite", regizat de Horaţiu Mălaiele, şi în "Francesca", de Bobby Păunescu.

Filmul "Un etaj mai jos", distribuit în România de Transilvania Film, este produs de Multi Media Est, în co-producţie cu Les Films de l’Après-midi (Franţa), Neue Mediopolis Filmproduktion (Germania) şi Bleck Film & TV AB (Suedia). 

Biletele pentru proiecţia de gală de la Iaşi vor fi disponibile începând de miercuri, 16 septembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor. Preţul unui bilet este de 10 lei.

Mai puteţi citi:

Teodor Corban, actor: "După facultate, am avut hoarda de la securitate după mine"

"Un etaj mai jos", filmul lui Radu Muntean, selecţionat la Festivalul de la Toronto

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările