Un copil de 5 ani a băut un litru de vin şi a ajuns la spital cu o alcoolemie de 4,12 la mie

Un copil de 5 ani a băut un litru de vin şi a ajuns la spital cu o alcoolemie de 4,12 la mie

Copilul a fost transportat de urgenţă la spital FOTO Adevărul

Medicii pediatri din Iaşi spun că este cea mai mare alcoolemie cu care a ajuns un minor la spital în ultimii ani. Copilul de 5 ani ar fi băut luni, 21 aprilie, o sticlă de un litru de vin.

Minorul este originar din localitatea ieşeană Ungheni şi, spun medicii, s-ar afla sub supravegherea bunicii sale. El a fost lăsat nesupravegheat de femeie şi a consumat o sticlă de un litru de vin. A fost transportat la spital cu o alcoolemie record, de 4,12 la mie.

„Copilul era în comă de gradul al II-lea şi aparţinătoriiau spus că au uitat o sticlă de vin prin casă, iar, nesupravegheat fiind, acesta a băut toată sticla, ajungând la noi cu o alcolemie de 4,12. Astăzi însă se simte bine, şi-a revenit şi este conştient“, a declarat Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Iaşi.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a demarat deja o anchetă. „Într-o vizită la bunicii de pe partea tatălui a găsit o sticlă accidental pe care a băut-o. Acum el ar fi trebuit să fie mai bine supravegheat, pentru că putea să fie altceva decât vin în sticlă iar doctorii şi-au dat cu părerea că la alcoolemia respectivă erau toate şansele ca el să poată muri. Vom cere oricum o evaluare de la asistentul social şi pe viitor li se va pune părinţilor şi bunicilor problema supravegherii mai atente a copilului“, a declarat Tiberiu Bantaş, de la DGASPC.

Medicii ieşeni spun că în prezent copilul este în afara oricărui pericol. Părinţii minorului sunt despărţiţi, iar tatăl său munceşte în Italia.

Mai puteţi citi:

Puşti de 15 ani cu alcoolemie record: 5,76 la mie. A ajuns la spital în comă de gradul III

O adolescentă a ignorat diabetul şi a ajuns în comă alcoolică

Un copil a supravieţuit miraculos după ce a băut o sticlă de coniac la Balul Bobocilor

Copilărie tristă înecată în alcool

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: