Un bolnav internat la Oncologie, confirmat cu gripă AH1N1, a murit. La Iaşi, numărul deceselor a ajuns la cinci

Un bolnav internat la Oncologie, confirmat cu gripă AH1N1, a murit. La Iaşi, numărul deceselor a ajuns la cinci

IRO Iaşi FOTO Arhivă

Bolnavul în vârstă de 48 de ani a murit după aproape două săptămâni de la confirmarea gripei. Pacientul a fost supravegheat în ATI în ultimele zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un pacient confirmat cu gripă în cursul internării la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi a murit. Victima şi-a pierdut viaţa luni, 12 februarie, după aproape două săptămâni de la diagnosticarea primelor cazuri de gripă din institute. Conform conducerii unităţii medicale, bolnavul se afla supravegheat în secţia ATI, în stare gravă, dependent de aparate.
 
„Pacientul a murit în această dimineaţă, în urma complicaţiilor suferite. Este vorba despre un bolnav dintre primii confirmaţi cu gripă în cursul internării la noi. Momentan, întrucât nu ştiu dacă familia a fost informată, nu putem oferi mai multe detalii despre evoluţia anterioară şi starea de sănătate a bolnavului”, a precizat profesorul Gabriel Dimofte, director medical la IRO Iaşi. În acelaşi spital, în urmă cu o săptămână a mai murit un pacient confirmat cu gripă AH1N1. 
 
În institutul ieşean s-au confirmat, de pe 21 ianuarie până în prezent, zece cazuri de gripă AH1N1. Dintre aceştia, doi bolnavi au murit în decurs de o săptămână. Înainte de decesul bărbatului de 48 de ani, la IRO Iaşi a murit şi o femeie de 66 de ani, confirmată cu acelaşi virus gripal. 
 
La Iaşi, alte două decese la pacienţi cu gripă au fost înregistrate în intervalul ianuarie-februarie la Spitalul „Sf. Spiridon” şi la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”. Un bărbat de 73 de ani, bolnav cronic, confirmat cu gripă de tip AH1N1 a murit săptămâna trecută la Spitalul „Sf. Spiridon”. Pacientul internat iniţial la Spitalul de Boli Infecţioase cu encefalită a fost transferat la Spitalul „Sf. Spiridon” pentru tratamentul afecţiunilor cronice cu care era diagnosticat. Primul deces la un bolnav confirmat cu gripă AH1N1 la Iaşi s-a înregistrat în luna ianuarie, la Spitalul de Boli Infecţioase, la un bărbat în vârstă de 40 de ani. În acelaşi spital, la începutul lunii februarie a mai murit un bărbat, în vârstă de 62 de ani, confirmat cu gripă. 

În contextul cazurilor de gripă confirmate în spitalele ieşene, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a recomandat spitalelor să restricţioneze accesul vizitatorilor în unităţilor medicale. „La Spitalul «Sf. Spiridon» s-au confirmat trei cazuri de gripă. Prin urmare, de săptămâna trecută, accesul vizitatorilor a fost limitat pe secţiile clinice la câteva ore, iar accesul în ATI este posibil doar în condiţii speciale”, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, până pe 4 februarie, 38 de bolnavi din judeţul Iaşi au fost confirmaţi cu gripă, prin analize de laborator. 
 
citeste totul despre: