Un bărbat muşcat violent de un Amstaff a plătit el despăgubiri. Agresorul a scăpat de acuzaţii printr-un artificiu legislativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele l-a rănit pe ieşean încă acesta şi-a restras plângerea depusă împotriva stăpânului său FOTO Adevărul
Câinele l-a rănit pe ieşean încă acesta şi-a restras plângerea depusă împotriva stăpânului său FOTO Adevărul

Un individ din Iaşi care a asmuţit un câine de luptă asupra unui alt bărbat, pe care l-a şi bătut şi ameninţat, a scăpat de acuzaţii după ce victima sa l-a iertat.

Mihai Andrei Ghiorghiu (37 de ani), din Voineşti, a fost trimis în judecată pentru lovire şi alte violenţe, ameninţare, neluarea măsurilor de către proprietar pentru a evita atacul canin, port de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pentru primele trei infracţiuni, instanţa a încetat procesul penal urmare a retragerii plângerii, în timp ce pentru ultimele două judecătorii au dispus achitarea, considerând că acuzaţia conform căreia Ghiorghiu ar fi mers cu o sabie la un bar nu s-ar proba. În cazul primelor trei infracţiuni, victima individului a fost Gheorghe M., din comună. În cele din urmă, aceasta a plătit şi cheltuielile judiciare de 1.000 de lei.

„La data de 10.09.2016, în jurul orei 19:00, în timp ce se afla pe drumul public din centrul satului Voineşti, inculpatul a asmuţit câinele rasa „American Staffordshire Terrier“ (Am­staff) asupra persoanei vătămate M. Gheorghe - animalul muşcându-l de mai multe ori în zona membrelor superioare, agresiune în urma căreia persoana vătămată a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 7-9 zile de îngrijiri medicale“, e acuzaţia confirmată de instanţă, însă pentru aceasta acuzatul nu a putut fi pedepsit.

În aceeaşi zi, individul l-a lovit cu pumnii şi cu picioarele lui Gheorghe M., iar mai târziu l-a ameninţat cu fapte de agresiune, însă nici pentru acesta fapte nu a putut fi acuzat.

În privinţa infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port ilegal de armă, instanţa a constatat că nu îndeajuns de multe probe pentru a-l condamna pe Ghiorghiu.

Citeşte şi:

Bărbatul muşcat de câini Amstaff de organele genitale urmează tratament la domiciliu. Starea tuturor victimelor

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite