UPDATE FOTO Două persoane au murit după ce un planor s-a prăbuşit în judeţul Iaşi

UPDATE FOTO Două persoane au murit după ce un planor s-a prăbuşit în judeţul Iaşi

Planorul de agrement s-a prăbuşit de la o distanţă de peste 60 de metri, impactul cu solul fiind fatal pentru doi bărbaţi. Foto: Ziarul de Iaşi

Un avion de mici dimensiuni în care se aflau două persoane s-a prăbuşit, duminică seară, în localitatea ieşeană Scânteia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Update, ora 22.10 Medicii au declarat decesul celor doi bărbaţi care s-au prăbuşit cu planorul.

"Au fost demarate cercetări pentru stabilirea cauzelor accidentuui. Se pare că ar fi vorba despre o defecţiune mecanică, dar acest lucru se va stabili în urma anchetei declanşate în acest caz", a spus Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Update, ora 22.00. Şansele de supravieţuire ale celor doi  doi bărbaţi din planor sunt infime. Unul este din localitatea Scânteia şi unul din municipiul Bârlad. Primarul din comuna ieşeană, Fănică Săcăleanu, a declarat, pentru "Adevărul", că proprietarul auroplanului de agrement deţinea toate avizele necesare pentru aparatul de zbor. "Aeroplanul nu avea voie să zboare deasupra comunei. Îl vedeam însă destul de rar în funcţiune, o dată la 7-8 zile", ne-a spus Săcăleanu.

Update, 21.45. Potrivit autorităţilor, planorul s-ar fi prăbuşit de la o distanţă de aproximativ 200 de metri de zona de case. Este vorba de un echipaj de zbor de agrement, deţinut de un bărbat din Scânteia. Acesta s-ar fi prăbuşit de la o distanţă de aproximat 60-70 de metri, cel mai probabil din cauza vântului.

Momentan, echipajele SMURD, ale Poliţiei şi ale Jandarmeriei se îndreaptă spre locul producerii accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, Silvia Bolohan, a declarat, pentru "Adevărul", că la ora 21.30 cele două persoane aflate în planor erau resuscitate, niciuna nefiind declarată decedată.

"Este vorba de un planor cu motor care s-a prăbuşit în localitatea Scânteia. Se încearcă resuscitarea victimelor", a spus Bolohan.

Apelul la 112 a fost făcut de către o persoană care a văzut accidentul, în jurul orei 20.30. Acesta a declarat operatorului că una dintre persoanele din avion pare a mai respira.
 

 

Revenim cu amănunte. Ştire în curs de actualizare

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările