Un angajat CFR s-a dezbrăcat într-un tren în faţa unei fetiţe de zece ani. Judecătorii i-au stabilit pedeapsa

Un angajat CFR s-a dezbrăcat într-un tren în faţa unei fetiţe de zece ani. Judecătorii i-au stabilit pedeapsa

Angajatul de la CFR a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare FOTO Mediafax - Arhivă

Ieşeanul Dumitru Băetu, şef de manevră la regionala CFR din Iaşi, a fost judecat pentru corupţie sexuală. El şi-a scos penisul în faţa unei copile de zece ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima sentinţă în cazul angajatului de la CFR a fost dată joi, 24 aprilie, de Judecătoria Iaşi, care a decis ca bărbatul să fie condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Magistraţii au mai hotărât ca Dumitru Băetu să plătească daune de 20.000 de lei. 
 
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, fapta s-ar fi petrecut în perioada premergătoare Crăciunului de anul trecut. Pe 22 decembrie, familia victimei a venit la Iaşi, împreună cu o altă fiică de 12 ani, pentru a face cumpărăturile de Sărbători. Cei doi părinţi au ajuns la tren la orele după amiezei însă şi-au dat seama că au uitat să mai cumpere câteva lucruri. Au lăsat cele două fetiţe să stea în tren şi au mers înspre oraş.    
 
Victima de 10 ani a mers la un moment dat la toaletă unde s-a întâlnit cu şeful de manevră Dumitru Băetu. Potrivit procurorilor, acesta, “s-a descheiat la pantaloni, şi-a scos organul genital afară întrebând-o pe minoră dacă-i place după care a început să o mângâie în zona pieptului. Speriată de aceste gesturi, minora a fugit la sora sa căreia i-a relatat plângând tot ce se întâmplase, timp în care acestea s-au uitat înapoi înspre scările vagonului şi l-au văzut pe acel bărbat stând lângă scări şi privind înspre ele”, se arată în rechizitoriu.   
 
Victima a mers repede către sora iar cele două au sunat părinţii pentru a le poveste cele întâmplate.  “Mama minorelor declară că a vorbit la telefon cu fata mai mare ce i-a relatat speriată cum că sora ei plânge deoarece atunci când a mers la toaleta din vagon a fost acostată de un bărbat care a pipăit-o în zonele intime, şi-a scos organul sexual din pantaloni vrând s-o oblige să-l atingă şi adresându-i întrebări obscene”, se mai arată în documentul citat.   
 
Dumitru Băetu nu a recunoscut fapta. El a declarat că, în ziua respectivă, în jurul orei 15.30, s-a urcat în garnitura trenului pentru a merge la toaletă. Acesta a precizat însă că a urinat fără a mai intra în grupul sanitar motivând acest lucru pe seama îmbrăcămintei groase şi a faptului că era întuneric. “Învinuitul precizează că după ce s-a încheiat la pantaloni, a văzut ceva mişcându-se în partea de sus a vagonului etajat, dar nu poate preciza ce era în acel loc, după care a coborât din tren, a traversat liniile de cale ferată şi a mers la cabina cu vestiare apoi în staţia CFR Iaşi în vederea continuării atribuţiilor de serviciu”, se mai arată în rechizitoriu.
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: